Την πρώτη της έκθεση βιωσιμότητας δημοσίευσε η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, παρουσιάζοντας τη στρατηγική και τα αποτελέσματα των δράσεών της στους τομείς Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση για το έτος 2023.
Όσον αφορά στην ενεργειακή αποδοτικότητα, η εταιρεία επικεντρώνεται στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με το 9,82% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει να προέρχεται από ΑΠΕ. Σημειωτέον ότι το εργοστάσιο της Δωδώνη στα Ιωάννινα, έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σταθμό που καλύπτει το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας της εγκατάστασης, συνεισφέροντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, η Δωδώνη, ενεργό μέλος της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», προωθεί την κυκλική οικονομία εφαρμόζοντας προγράμματα για την ανακύκλωση τροφικών αποβλήτων, χρησιμοποιώντας τα ως ζωοτροφές. Ενδεικτικά, μόνο για το 2023, 45,2 τόνοι αποβλήτων δόθηκαν ως ζωοτροφή σε συνεργαζόμενους χοιροτρόφους. Επιπλέον, με περισσότερους από 2.500 συνεργάτες τοπικούς παραγωγούς γάλακτος, κυρίως από την Ήπειρο, η εταιρεία προωθεί σταθερά βιώσιμες πρακτικές γαλακτοπαραγωγής. Με 100 προϊόντα και παρουσία σε 51 χώρες σε 5 ηπείρους, η εταιρεία καλύπτει όλες τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, αναπτύσσοντας προϊόντα χωρίς λακτόζη, με λιγότερο αλάτι και χαμηλά λιπαρά, και παράγοντας φυτικά προϊόντα.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter