Στα τέλη Αυγούστου ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά το σεμινάριο βιολογικής γεωργίας με θέμα “Ζω και καλλιεργώ βιολογικά”, που συνδιοργάνωσε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ με το κληροδότημα Απ. Σημαντήρη.

Η τελετή λήξης του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στο αγρόκτημα της “Αχλαδερής” στη Λέσβο. Στην τελετή παρευρέθησαν η αντιπρόεδρος της ΔΗΩ, κυρία Μινώτου, εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι, καθώς και βιοκαλλιεργητές της περιοχής. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

‘Οπως δήλωσε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Αιγαίου του Οργανισμού ΔΗΩ, ο κ. Δημήτρης Γραμματής, “η επιτυχία του σεμιναρίου, η μοναδική εμπειρία που έζησαν οι συμμετέχοντες διαμένοντας για μια βδομάδα στο ίδιο το αγρόκτημα και η συμμετοχή τους σε πρακτικές ασκήσεις, επιβεβαιώνει την διαπίστωσή μας για την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού κέντρου βιολογικής γεωργίας και ενίσχυσε περισσότερο την άποψή μας “Ζω και καλλιεργώ βιολογικά”.

Οι εκπαιδευόμενοι που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο προέρχονταν από τη Λάρισα, την Αθήνα, την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη. Εκπαιδευτές ήταν οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι, κ. Δημήτρης Γραμματής και κ. Βασίλης Γάλλος, και o υπεύθυνος του βιολογικού αγροκτήματος Απ. Σημαντήρη στην Αχλαδερή, κ. Πανάγος Kουφέλος.

Στους εκπαιδευόμενους δόθηκαν βεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο, ενώ ακολούθησε βιολογικό γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους.