Τη δημοπράτηση της φυσικής πηγής «Κεφαλόβρυσο 2» ή «Μεσαίο Κεφαλόβρυσο» ή «Τσίτες» στην περιοχή της Αγίας Τριάδας δρομολογεί ο δήμος Καρπενησίου, προωθώντας την αξιοποίησή της με εκμίσθωση ή παραχώρηση, με απώτερο σκοπό την εγκατάσταση στο σημείο ενός εργοστασίου εμφιάλωσης νερού ή/και παρασκευής αναψυκτικών.
Η σχετική απόφαση ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου στις αρχές του μήνα, και είναι αξιοσημείωτο ότι η πρόταση εγκρίθηκε με 22 ψήφους υπέρ και μόνο μία κατά.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 270/1981 (Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι’ εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων), ενώ η κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας θα γίνει με απόφαση της Οικονομικής
Επιτροπής του δήμου και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα και με τις διατάξεις του ισχύοντα κανονισμού για τον καθορισμό των όρων (δικαιωμάτων εμπορίας) για την εγκατάσταση εργοστασίων εμφιαλώσεως επιτραπέζιου νερού, φυσικού μεταλλικού νερού και παρασκευής αναψυκτικών.

Πάντως, όπως ανέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Καρπενησίου, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίας Τριάδας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αίτηση για την πηγή που θα δημοπρατηθεί, αν και πληροφορίες του FOODReporter από την περιοχή σημειώνουν ότι υπάρχει έντονη φημολογία για ενδιαφέρον από γνωστό επιχειρηματία. Ωστόσο, το κατά πόσον οι φήμες αυτές ευσταθούν θα φανεί κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις προσφορές τους. Η δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Η αντίρρηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ
Σημειώνεται ότι η μοναδική αντίρρηση στη δημοπράτηση της εν λόγω πηγής ήρθε από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε τη γενική αρχή της παράταξής του ότι τα φυσικά αγαθά πρέπει να παραμείνουν στο κράτος, ξεκαθαρίζοντας πως «νερό και επιχείρηση δε σμίγουν πουθενά» και σημειώνοντας: «Εμείς σκεφτόμαστε το νερό ως ένα φυσικό αγαθό, το οποίο τείνει ήδη σε ανεπάρκεια, σε εποχές λειψυδρίας, όπου οι επόμενοι κιόλας μήνες μπορεί να το δείξουνε ότι έχουμε θέματα με τα υδραγωγεία και την υδροδότηση γενικότερα. Τα επόμενα χρόνια που θα έρθουνε αργότερα, είναι βέβαιο μαθηματικά και επιστημονικά ότι θα είναι ακόμα χειρότερα».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter