Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2025, στο πλαίσιο της HORECA, απονεμήθηκαν, για 3η χρονιά, οι Zero Waste HORECA Διακρίσεις, αναγνωρίζοντας τη βιώσιμη καινοτομία των επιχειρήσεων-μελών του προγράμματος Zero Waste HORECA. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με την χρηματοδότηση του The Coca-Cola Foundation και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα που απαριθμεί περισσότερα από 2.750 μέλη, στοχεύουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, προσφέροντας στις επιχειρήσεις τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να ανακυκλώνουν περισσότερα απορρίμματα, να εξοικονομούν νερό και ενέργεια και να κάνουν τις προμήθειές τους με βιώσιμο τρόπο.

Στην απονομή βραβεύτηκαν με χρυσή, αργυρή και χάλκινη Zero Waste Διάκριση 210 επιχειρήσεις-μέλη του Δικτύου Zero Waste HORECA στην Ελλάδα, για τις βιώσιμες πρακτικές που εφάρμοσαν σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, κατόπιν αξιολόγησης της 26μελούς ανοικτής επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπους της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και άλλων φορέων.

Επιβραβεύτηκαν με χρηματικό έπαθλο 11 επιχειρήσεις του Δικτύου: Elounda Hotels & Resorts (Κρήτη), Mikel The Coffee Company, Elysium Resort & Spa (Ρόδος), Sali Boutique Hotel (Αλεξανδρούπολη), Agrikies Country Retreat (Τριφυλία Μεσσηνίας), NiMa Sifnos Residences (Σίφνος), Romeiko Wine & Deli (Κρήτη), Phàos World (Σκιάθος), Afrodite Garden Restaurant (Σάμος), Κτήμα Νταρακά (Χαλκιδική), The place by cocomat (Αθήνα).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter