Νέα δεδομένα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δημιουργεί για τη Market In η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας η αλυσίδα υποχρεώνεται να αποδέχεται τις υπηρεσίες 60 υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονταν στα καταστήματα, που άλλοτε ανήκαν στην Αφοί Καρυπίδη.

Tο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης έκρινε ότι η Market In θα πρέπει να αποδέχεται τις υπηρεσίες των προσφευγόντων στη δικαιοσύνη εργαζόμενων. Με την απόφαση αυτή το Πρωτοδικείο ουσιαστικά θεωρεί τη Market In ως διάδοχη εξέλιξη της Αφοί Καρυπίδη, παρά το γεγονός ότι μεταξύ των δύο εταιρειών δεν υφίσταται κάποιου είδους σύμβαση.

Όπως δηλώνεται εκ μέρους της αθηναϊκής αλυσίδας, τα καταστήματα που παλαιότερα λειτουργούσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη τα πήρε κενά και ελεύθερα, με μισθωτήρια συμβόλαια, τα οποία σύνηψε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και σε διαφορετικό χρόνο για το καθένα. Ως εκ τούτου η διοίκηση της Market In θεώρησε ότι προωθεί την αναπτυξιακή της πορεία στη Βόρεια Ελλάδα, μη έχοντας καμία απολύτως σχέση με την Αφοί Καρυπίδη.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ωστόσο, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε διαφορετικά. Πλέον η αλυσίδα είναι αντιμέτωπη με μια εξέλιξη, που δεν αποκλείεται να έχει συνέχεια, αν και έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία έφεσης κατά της άνω απόφασης στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να την ανατρέψει.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, η διοίκησή της πιστεύει ότι τα δεδομένα θ’ αλλάξουν άρδην, καθότι, πέραν των άλλων, η αλυσίδα λειτουργεί ελάχιστο μέρος των καταστημάτων που λειτουργούσε προηγουμένως η Αφοί Καρυπίδη, ενώ πολλά από αυτά τα καταστήματα λειτουργούν υπό την κυριότητα άλλων αλυσίδων. Έτσι, δηλώνουν, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι μεταξύ των δύο εταιρειών υπήρξε, έστω έμμεσα, κάποιου είδους συμφωνία.

Εξάλλου, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η Αφοί Καρυπίδη απασχολούσε συνολικά 1.200 εργαζόμενους, ενώ κατά της εταιρείας προσέφυγαν μόνο οι 60.

Νομικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς να προδικάσει κάποιος την πιθανή εξέλιξη της εν λόγω δικαστικής υπόθεσης. Υπογραμμίζουν, ωστόσο, πως σε κάθε περίπτωση η τελική της έκβαση θα σηματοδοτήσει εξελίξεις για τον κλάδο, όπου ακολουθείται αρκετά συχνά η πρακτική της ενοικίασης καταστημάτων αλυσίδων λιανικής, που «κατέβασαν ρολά» δηλώνοντας οικονομική αδυναμία, από ανταγωνιστές τους.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Market In αισιοδοξούν ότι στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η αλυσίδα θα δικαιωθεί, ότι θα ανατραπεί, δηλαδή, η πρωτόδικη απόφαση εις βάρος της, χωρίς οικονομικές επιπτώσεις για την εταιρεία, η οποία ανεξάρτητα από τα συμβαίνοντα στη συγκεκριμένη υπόθεση, συνεχίζει την πορεία της, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ταχεία επέκταση δικτύου και κερδοφόρα καθαρά αποτελέσματα.