Διευρύνει τους επιχειρηματικούς ορίζοντές της η ΕΑΣ Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, η οποία σχεδιάζει την είσοδό της στον κλάδο των αλεύρων, μετά τη διείσδυσή της στα γαλακτοκομικά-τυροκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΑΣ Λάρισας επεξεργάζεται πλάνο λειτουργίας αλευρόμυλου στην περιοχή της Θεσσαλίας, προκειμένου να παράγει τελικά προϊόντα με κύριο αποδέκτη τους την τοπική αγορά. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην εξαγορά και δεύτερης γαλακτοκομικής-τυροκομικής μονάδας στην περιοχή της Θεσσαλίας, ώστε να μπορέσει να αναπτύξει με ευχέρεια τα πλάνα της για παραγωγή φρέσκου γάλακτος και προϊόντων γιαούρτης.

‘Ηδη, από τη μέχρι σήμερα δραστηριότητα της ΕΑΣ Λάρισας στα τυροκομικά προϊόντα, η φέτα «Τέμπη» (σε μεγάλες συσκευασίες) τοποθετήθηκε στα 34 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Λάρισα, ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η διάθεσή της πραγματοποιείται μέσω χονδρεμπόρων. Σημειώνεται ότι ένα 20% της παραγωγής του προϊόντος κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού, και συγκεκριμένα προς την Ολλανδία και τη Σαουδική Αραβία.

Η παραγωγική δυναμικότητα της τυροκομικής μονάδας της ΕΑΣ Λάρισας αναμένεται ότι θα διπλασιαστεί φέτος και θα προσεγγίσει τους 250 τόνους, ενώ σύντομα η ‘Ενωση θα προωθήσει στην αγορά και μικρότερες τυποποιημένες συσκευασίες. Για τη διεύρυνση της δυναμικότητας της μονάδας προγραμματίζονται εντός της επόμενης τριετίας επενδύσεις περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Εκτός της φέτας, σχεδιάζεται η παραγωγή κι άλλων ειδών, όπως γιαούρτης και φρέσκου γάλατος.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι έχει εισέλθει στην τελική ευθεία και η ολοκλήρωση της επένδυσης της ΕΑΣ για τη δημιουργία του ιδιόκτητου εμπορικού κέντρου Gaea Lifestyle Center στη Λάρισα, επενδυτικού κόστους άνω των 8 εκατ. ευρώ. Το Gaea Lifestyle Center καλύπτει επιφάνεια 5.668 τμ, όπου θα λειτουργήσουν περισσότερα από 55 καταστήματα, τα οποία θα προσφέρουν στην περιοχή 250 νέες θέσεις εργασίας.