Πριν από 36 χρόνια, το 1976, ο ιδρυτής της εταιρίας Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, με 236 καταστήματα, η εταιρεία καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τα νησιά Λήμνο και Λέσβο.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης, που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και το συμφέρον του καταναλωτή. Το 2011 δημιούργησε 28 νέα καταστήματα λιανικής και συνολικά 645 νέες θέσεις εργασίας.

Τον Οκτώβριο του 2011 εγκαινίασε το νέο Logistics Center στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, μια επένδυση αξίας 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής υψηλών προδιαγραφών, από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Η εταιρεία διακρίθηκε ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2012.

Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών έγινε βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας Best Workplaces, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται από το Great Place to Work Institute. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει αναλάβει πρωτοβουλία και δράση με κοινωνική φιλανθρωπική αλλά και οικολογική κατεύθυνση.

Με τίτλο: «Αγαπώ & φροντίζω την κοινωνία», «Αγαπώ & φροντίζω το περιβάλλον» διοργανώνει και συμμετέχει σε πολλές ενέργειες με φιλανθρωπικό και οικολογικό χαρακτήρα. Έχει βοηθήσει πολλές κοινωνικές ομάδες και έχει υπό την προστασία της, σαν μια μορφή υιοθεσίας, το Ορφανοτροφείο «Μέλισσα», καλύπτοντας εδώ και χρόνια τις ανάγκες του σε υλικά αγαθά. Η εταιρεία, επίσης, καινοτομεί με πρωτότυπες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Στις 14 Μαρτίου 2012 κατέκτησε το βραβείο Γκίνες για το μεγαλύτερο αριθμό αντρών που ξυρίστηκαν ταυτόχρονα και πέτυχε παράλληλα την προσφορά σημαντικής οικονομικής βοήθειας στα παιδιά του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης & του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Τον Δεκέμβριο του 2009 η εταιρεία εγκαινίασε το πρώτο της και πρώτο στην Ελλάδα «πράσινο κατάστημα» στη Χλόη Καστοριάς και το 2010 το δεύτερο, στη Λάρισα.

Πρόκειται για φιλικά προς το περιβάλλον καταστήματα από την κατασκευή μέχρι τη λειτουργία τους. Η δημιουργία τους δεν είναι απλά μια ένδειξη οικολογικής ευαισθησίας, είναι κομμάτι της φιλοσοφίας της εταιρείας. Σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας παρέχεται η δυνατότητα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιών οράσεως και ηλίου, μαγειρικού λαδιού, ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών.

Σήμερα, η εταιρεία λανσάρει πάνω από 950 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε όλες τις βασικές κατηγορίες με την επωνυμία Mr. Grand, με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, γεγονός που οφείλεται στην ποιοτική υπεροχή τους και την εξαιρετικά ανταγωνιστική τους τιμή. Ταυτόχρονα, λανσάρει και την ειδική σειρά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας «Μασούτης από τον τόπο μας».

Η εταιρεία εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα πιστότητας με την κάρτα μέλους Mas Card, με πάνω από 1.000.000 μέλη και πιστότητα άνω του 85%. Έχει, επίσης, αναβαθμίσει την επικοινωνία της με το καταναλωτικό κοινό με: Την Ανοιχτή Γραμμή Καταναλωτή για πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, ερωτήσεις και θέματα, τα οποία καταγράφονται και μεταφέρονται στη διοίκηση για ενημέρωση και άμεση επίλυση, την ιστοσελίδα www.masoutis.gr, την ηλεκτρονική ενημέρωση-αποστολή newsletter με e-mail για τις εβδομαδιαίες προσφορές και όλα τα νέα της εταιρείας, που αφορούν στο συμφέρον του καταναλωτή, την υπηρεσία «Μασούτης κατ’ οίκον – παράδοση στο σπίτι», που προσφέρουν κάποια καταστήματα και αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη για ανθρώπους που έχουν προβλήματα μετακίνησης (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μητέρες με μωρά παιδιά κ.ά.).