Η ΔΕΛΤΑ συμμετείχε εθελοντικά στη δοκιμή μεθόδου για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τυριού φέτα, συμβάλλοντας ενεργά στην επιτυχή ολοκλήρωση της δοκιμής.

Το έργο είχε αναλάβει ο ΣΕΒΤ, μαζί με άλλους πέντε εθνικούς ομόλογους συνδέσμους (Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Σλοβενίας και Πορτογαλίας), με σκοπό τη δοκιμή της μεθοδολογίας αποτίμησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τροφίμων, που παράγονται στη Μεσόγειο.

Η πρωτοβουλία της ΕΕ για το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα Προϊόντος αξιολογεί την περιβαλλοντική συμπεριφορά όλης της αλυσίδας παραγωγής και διανομής ενός προϊόντος, από την παραγωγή των πρώτων υλών του και τη χρήση των φυσικών πόρων ως την τελική κατανάλωση και την απόρριψή του, με σκοπό τις παρεμβάσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του.