Για την επόμενη τριετία αναμένεται ετήσια αύξηση των πωλήσεων της ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ κατά 15%, ενώ ανάλογη θα είναι και η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου.

Για την επόμενη τριετία αναμένεται ετήσια αύξηση των πωλήσεων της ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ κατά 15%, ενώ ανάλογη θα είναι και η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν το 2001 στα 624 εκατ. ευρώ (212 δισ. δρχ.), αυξημένες κατά 39% σε σχέση με το 2000, ενώ το EBITDA του ομίλου ανήλθε σε 120 εκατ. ευρώ (40,9 δισ. δρχ.), αυξημένο κατά 17,5% σε σχέση με το 2000. Τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 53 εκατ. ευρώ (18 δισ. δρχ.), στα ίδια δηλαδή επίπεδα με το 2000.

Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου ήταν αυξημένα κατά 28% σε σχέση με το 2000, φθάνοντας έτσι τα 75 εκατ. ευρώ. Στόχος για το 2002 είναι τα λειτουργικά κέρδη να αυξηθούν κατά 20%. Το σύνολο του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου για το 2002 αγγίζει τα 52 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την ταμειακή ροή των εταιρειών.

ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΑΕ το νέο όνομα της ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΑΕ

Αποφασίσθηκε η αλλαγή της επωνυμίας της ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΑΕ σε ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΑΕ και η αλλαγή της έδρας της από την Κόρινθο στον Ταύρο (Αθήνα).

Το 2001 οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΑΕ έφθασαν τα 137,4 εκατ. ευρώ (46,8 δισ. δρχ.), ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 22,4 εκατ. ευρώ (7,6 δισ. δρχ.). Από τα μεγέθη αυτά το 11,8% των πωλήσεων αφορά τον κλάδο των αλεύρων (16,1 εκατ. ευρώ), το ποσοστό συμμετοχής του οποίου στα κέρδη (EBITDA) είναι 5,8% δηλαδή 1,3 εκατ. ευρώ (471 εκατ. δρχ.). Οι πωλήσεις του ομίλου Παγωτού για το 2001 ήταν αυξημένες κατά 16% φθάνοντας τα 121,3 εκατ. ευρώ (41,3 δισ. δρχ.) από 104 εκατ. ευρώ (35,5 δις δρχ.) το 2000, ενώ τα κέρδη (EBITDA) έφθασαν τα 21,4 εκατ. ευρώ (7,1 δισ. δρχ.), αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το 2000.

Για το 2002 η στρατηγική ανάπτυξη της ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΑΕ περιλαμβάνει την επέκταση των εξαγωγών σε χώρες όπου δεν έχει παραγωγή, τη διεύρυνση της ποικιλίας των προϊόντων της και την εκμετάλλευση της Ολυμπιακών χορηγικών δραστηριοτήτων της. Φέτος αναμένεται ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα αυξηθούν κατά 15%, ενώ ανάλογη θα είναι και η αύξηση των κερδών της (EBITDA). 

ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ: Ανανέωση και καινοτομίες στη γεύση

Φέτος η ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ παρουσιάζει ανανεωμένη γκάμα προϊόντων, με σκοπό να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Στον τομέα του οικογενειακού παγωτού –ως συνέχεια του επιτυχημένου λανσαρίσματος των «ζαχαροπλαστικών γεύσεων» σε διαφανείς συσκευασίες του 1 λίτρου (2001)– εμπλουτίζει τη σειρά Αlοmα με δύο νέες δημιουργίες: Την Αlοmα Noisette, με το γευστικό συνδυασμό παγωτού σοκολάτας και φουντουκιού με σιρόπι και κομματιών φουντουκιού, και την Αlοmα Panacotta, παγωτό με γεύση ιταλικής panacotta, με πλούσιο σιρόπι και κομμάτια καραμέλας.

Στο τομέα των ατομικών παγωτών η εταιρεία λανσάρει ένα νέο καινοτομικό προϊόν, το Παγωτό Σοκοφρέτα. Η αγαπημένη σε όλους σοκοφρέτα της ΙΟΝ έγινε τώρα παγωτό: απολαυστική σοκοφρέτα με παγωτό βανίλια, βουτηγμένη όλη σε σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ. Επίσης η οικογένεια παγωτών Nirvana εμπλουτίζεται με μία νέα γεύση, το Sorbet Peach & Strawberries –παγωτό σορμπέ ροδάκινο με ολόκληρες φράουλες.

Για τους μικρούς φίλους της η εταιρεία προσφέρει το γνωστό σε όλα τα παιδιά Laky Boy & Laky Girl, με τους δημοφιλείς ήρωες Πανδώρα και Πλάτωνα, ενώ το Go! Strawberries –παγωτό βανίλια με σορμπέ φράουλας– θα εμπλουτιστεί με σιρόπι φράουλας στο εσωτερικό του.