Με ανακοίνωσή του την 8η Μαΐου ο βελγικός όμιλος ενημέρωσε για την απόφαση του Pierre-Olivier Beckers να αποχωρήσει μέχρι το τέλος του 2013 από την εκτελεστική θέση του Προέδρου και CEO και να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Delhaize, χωρίς εκτελεστική εξουσία.

Η αποχώρηση δεν θα πραγματοποιηθεί πριν οριστεί ο νέος CEO και να μεταβιβαστούν ομαλά οι σχετικές αρμοδιότητες. O P-O Beckers, δισεγγονός του ιδρυτή της Delhaize, αποτελεί μέρος του στελεχικού δυναμικού της Delhaize από το 1983, ανέλαβε τη θέση του διευθυντή από το 1995 και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τον Ιανουάριο του 1999.

Σε αυτά τα 15 χρόνια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως ηγέτης του ομίλου σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο παγκόσμιο λιανεμπορικό περιβάλλον. Από το 1999, όταν η Delhaize είχε 1.904 καταστήματα, αναπτύχθηκε σε δύναμη του διεθνούς λιανεμπορίου με 3.411 σημεία πώλησης σε 10 χώρες και 3 ηπείρους και κύκλο εργασιών από 12,9  δισ. ευρώ σε 22,6 δισ. ευρώ. Η διοίκηση του ομίλου αναζητά τον αντικαταστάτη του τόσο στο εσωτερικό του όσο και εκτός εταιρείας.