Έναν «οδικό χάρτη» για το µέλλον της κατηγορίας του γιαουρτιού παρουσίασε πρόσφατα η Danone σε εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί αποτελεσµατικά στις µεταβαλλόµενες ανάγκες της αγοράς γιαουρτιού παγκοσµίως, µε φόντο την εξέλιξη των καταναλωτικών συνηθειών και την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, για να πετύχει τον αναγκαίο µετασχηµατισµό της παραγωγής της, που θα αποτελέσει «κλειδί» για την προσαρµογή της στο πώς θα διαµορφωθεί στα επόµενα χρόνια η αγορά του γιαουρτιού, η Danone προκρίνει την «εξέλιξη» της παραγωγής της σε πέντε άξονες – κλειδιά:

  • Φάρµες µε χαµηλότερες εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα: Έµφαση σε φάρµες που δεσµεύονται για την ευζωία των ζώων, την υπεύθυνη διαχείριση των πόρων και τη συνεισφορά τους στη µείωση των αποβλήτων της βιοµηχανίας τροφίµων, καθώς και σε φάρµες που δεσµεύονται για την ψηφιοποίησή τους και για τη χρήση πρωτοποριακών τεχνικών αναγεννητικής γεωργίας, φροντίζοντας για την υγεία του εδάφους και συνεισφέροντας στην κυκλική οικονοµία.
  • Νέα µοντέλα συσκευασιών: Χρήση 100% ανακυκλώσιµων, επαναχρησιµοποιήσιµων ή κοµποστοποιήσιµων συσκευασιών, ελαχιστοποιώντας τη χρήση παρθένου πλαστικού.
  • 100% ανανεώσιµη ενέργεια: Επενδύσεις όχι µόνο στην πηγή, αλλά και σε ολόκληρη της αλυσίδα παραγωγής.
  • Μηδενικά απόβλητα: Ελαχιστοποίηση των αποβλήτων σε όλη την αλυσίδα αξίας, χάρη στην τεχνολογική δέσµευση και τη διαδικασία βιώσιµου µετασχηµατισµού που η Danone προωθεί εδώ και χρόνια, από τις φάρµες της µέχρι το σύνολο της αλυσίδας παραγωγής της.
  • Αναγκαία θρεπτικά συστατικά µε την υψηλότερη ποιότητα: Το γιαούρτι του µέλλοντος θα πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει οφέλη για την υγεία, λειτουργώντας ως ένα ευέλικτο «όχηµα» για προβιοτικά, µε κορυφαίας ποιότητας πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Για να συνεχίσει να τιµά αυτήν τη δέσµευσή της, η Danone θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτοµία, ώστε να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στη βελτίωση της υγείας του πληθυσµού.

«Το µέλλον του γιαουρτιού είναι ακόµα πιο υγιές και πιο βιώσιµο»
Σύµφωνα µε τη Σίλβια Κανάλς, επικεφαλής βιωσιµότητας της Danone Iberia: «Το µέλλον του γιαουρτιού είναι ακόµα πιο υγιές και πιο βιώσιµο, γιατί το λιγότερο είναι περισσότερο: λιγότερη περιβαλλοντική επίπτωση, περισσότερη θρέψη. Για την Danone, το σηµαντικό είναι να φροντίζουµε τις οικογένειες και να προσφέρουµε τα καλύτερα προϊόντα για τους ανθρώπους και για τον πλανήτη, και αυτό αρχίζει από τις οικογενειακές µας φάρµες. Γιατί όσο καλύτερες είναι οι αγελάδες µας, τόσο πιο θρεπτικό θα είναι το γιαούρτι µας. Είναι µία διαδικασία που διατρέχει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας µας µέχρι να φτάσει στα σπίτια».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter