Με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών βιομηχανιών και εταιρειών παραγωγής γάλακτος, πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου το Dairy Conference, το πρώτο συνέδριο στην Ελλάδα για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που διοργανώθηκε από τη BOUSSIAS.

Στη θεματολογία του κυριάρχησαν η σημασία της προστασίας της ελληνικής φέτας ΠΟΠ, η προώθηση του εθνικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές, η κατοχύρωση του ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού και η σημασία τόσο της ύπαρξης ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος, που θα προασπίζεται τα συμφέροντα των ελληνικών προϊόντων γάλακτος παγκοσμίως, όσο και της ενίσχυσης των εξαγωγών, που αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ελληνικού Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος, προσθέτοντας: «Πρέπει να κατοχυρώσουμε τα προϊόντα μας. Μπορεί ο καθένας να παράγει οτιδήποτε, αρκεί να το ονοματίζει και να το εκθέτει σωστά. Αυτό ζητάμε από τις αρχές. Να περιφρουρούν αυτό το δικαίωμά μας».

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, παραγωγοί, ακαδημαϊκοί και διατροφολόγοι.