Η Daikin είναι σε θέση να προσφέρει µια ολοκληρωµένη γκάµα προϊόντων επαγγελµατικής ψύξης, καλύπτοντας ένα µεγάλο εύρος εφαρµογών µε µειωµένη ενεργειακή κατανάλωση, µειωµένο ενεργειακό αποτύπωµα, χαµηλά επίπεδα θορύβου και αυξηµένη χρηστικότητα.

Ο όµιλος Daikin έχει ιστορία πάνω από 80 χρόνια στην αγορά της ψύξης και του κλιµατισµού, κατασκευάζοντας σήµερα περισσότερα από ένα εκατοµµύριο συστήµατα κλιµατισµού οικιακών και επαγγελµατικών εφαρµογών τον χρόνο. Μάλιστα, η εταιρεία παράγει η ίδια όλα τα κρίσιµα εξαρτήµατα, συµπεριλαµβανοµένων των συµπιεστών, που αποτελούν την «καρδιά» όλων των συστηµάτων.

Η Daikin ιδρύθηκε στην Ιαπωνία τη δεκαετία του ‘20 και έκτοτε έχει να επιδείξει µια λαµπρή παρουσία συνδέοντας το όνοµά της µε σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως ο πρώτος rotary συµπιεστής και η πρώτη αντλία θερµότητας στην Ιαπωνία.

Το 1982, έφερε την επανάσταση στην αγορά του κλιµατισµού δηµιουργώντας την τεχνολογία των συστηµάτων µεταβλητού ψυκτικού όγκου (VRV). Η Daikin Europe NV ιδρύθηκε το 1973 στην Οστάνδη του Βελγίου. Έκτοτε η µονάδα αυτή εξελίχθηκε στην πιο προηγµένη µονάδα κλιµατισµού της Ευρώπης εξυπηρετώντας ποικίλες και διαφορετικές αγορές από τη Νορβηγία έως και τη Ν. Αφρική. Με νέες µονάδες παραγωγής στο Plsen και στο Brno της Τσεχίας, που προστέθηκαν στο δυναµικό της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια, η Daikin αύξησε την παραγωγική της ικανότητα και βελτιστοποίησε τους χρόνους παράδοσης σε όλες τις αγορές. Η Daikin Europe NV διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ έχει και γραφεία στη Μόσχα και το Dubai.

Η παρουσία της Daikin στην Ελλάδα θα πρέπει να αναζητηθεί στη δεκαετία του ‘80. Tο 2004 η Daikin Europe NV ίδρυσε υποκατάστηµα στην Ελλάδα, ενώ τον Απρίλιο του 2006 το γραφείο Ελλάδος µετατράπηκε σε ανώνυµη εταιρεία, θυγατρική του οµίλου. Στόχοι της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας είναι η εδραίωση της Daikin ως νούµερο 1 κατασκευαστής συστηµάτων κλιµατισµού και ψύξης στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και µετά την πώληση.

Η Daikin στοχεύοντας στην επίτευξη συνθηκών άνεσης και στην παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων έχει ακολουθήσει παγκοσµίως πιστά τη στρατηγική των τεσσάρων πυλώνων ανάπτυξης: Κλιµατισµός, Συστήµατα Νερού, Θέρµανση και Επαγγελµατική ψύξη. Η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής πραγµατοποιείται µέσα από τον σχεδιασµό νέων προϊόντων υψηλής απόδοσης, αλλά και µέσω εξαγορών που πραγµατοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια προσδίδοντας στον όµιλο ακόµη µεγαλύτερη δυναµική.

Ο τέταρτος πυλώνας ανάπτυξης της Daikin είναι αυτός της επαγγελµατικής ψύξης. Η Daikin είναι πλέον σε θέση να προσφέρει µια ολοκληρωµένη γκάµα προϊόντων καλύπτοντας ένα µεγάλο εύρος εφαρµογών σε µέσες και σε χαµηλές θερµοκρασίες από 1KW έως 400KW µε µειωµένη ενεργειακή κατανάλωση, µειωµένο ενεργειακό αποτύπωµα, χαµηλά επίπεδα θορύβου και αυξηµένη χρηστικότητα.

Προϊόντα βασιζόµενα στην τεχνολογία του VRV όπως το Conveni-Pack (σύστηµα επαγγελµατικής ψύξης και κλιµατισµού µε ανάκτηση θερµότητας) που πρόσφατα παρουσιάστηκε και στην ελληνική αγορά και το ZEAS (DC inverter Condensing Unit R410A) αναµένεται να επαναπροσδιορίσουν την αγορά της επαγγελµατικής ψύξης θέτοντας καινούργια δεδοµένα σε σχέση µε την απόδοση, την ταχύτητα εγκατάστασης και τα ψυκτικά µέσα.

Ηµεροµηνίες σταθµός
2004:
Η Daikin Europe NV ιδρύει υποκατάστηµα στην Ελλάδα, την Daikin Europe γραφείο Ελλάδος.
2006: Τον Απρίλιο η Daikin Europe γραφείο Ελλάδος µετατρέπεται σε ανώνυµη εταιρεία, θυγατρική του οµίλου της Daikin, η Daikin Συστήµατα Κλιµατισµού Ελλάς ΑΕ.
2007: Η Daikin Ελλάς κάνει µια δυναµική είσοδο στην αγορά της θέρµανσης, µε το καινοτόµο προϊόν Daikin Altherma.
2009: Η Daikin Ελλάς κάνει τα πρώτα βήµατα στην αγορά της επαγγελµατικής ψύξης, εισάγοντας καινοτόµα προϊόντα υψηλής ποιότητας (ZEAS, Conveni-Pack).