Ένα ακόμη κατάστημα στην Αττική εγκαινίασε στις 9 Νοεμβρίου η Μασούτης, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής της στον νομό, η οποία εξελίσσεται με βασικό όχημα τα υπάρχοντα σημεία πώλησης της εξαγορασθείσας Προμηθευτικής, αλλά και με αμιγώς δικά της σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, η αλυσίδα προγραμματίζει τη λειτουργία νέου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία».

Tο νέο κατάστημα της Αττικής, το 58ο στον νομό, με χώρους πώλησης και αποθήκης έκτασης 1.000τμ, βρίσκεται στο Γαλάτσι (Λεωφ. Βεΐκου 35 και Υψηλάντου 1) και αναπτύσσεται σε 2 επίπεδα. Διαθέτει 4 ταμεία και απασχολεί 25 άτομα προσωπικό. Στο κατάστημα λειτουργεί τμήμα αλλαντικών-τυροκομικών, μαναβικής, κρεοπωλείου και τμήμα έτοιμου φαγητού. Πρόκειται για κατάστημα που ανήκε στο δίκτυο της Μαρινόπουλος και εκποιήθηκε από την ΕΥΣ, στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα εγκαίνια προσέλκυσαν πολλούς κατοίκους της περιοχής, που αξιοποίησαν την ευκαιρία για να γνωρίσουν από κοντά το νέο κατάστημα, τη γκάμα προϊόντων που διαθέτει και τις ειδικές προωθητικές ενέργειες. Όπως σημείωσε η εταιρεία, οι καταναλωτές έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κάρτα mas card, την κάρτα πιστότητας Μασούτης, καθώς και για τις πολλές προσφορές από το φυλλάδιο που κυκλοφορεί. Στο νέο κατάστημα, κάθε 1 ώρα ένας τυχερός κέρδιζε στο ταμείο τα ψώνια του, στη διάρκεια της εβδομάδας από 9/11 έως 17/11, και με τη mas card συμμετείχε σε μεγάλη κλήρωση με πλούσια δώρα, διπλασιάζοντας παράλληλα τους πόντους της αξίας των συναλλαγών του.

Στη σύντομη τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Γιάννης Μασούτης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της επιχείρησης «για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πλάνο λειτουργίας του νέου καταστήματος».

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Όπως δήλωσε στο σελφ σέρβις ο κ. Σταμάτης Δαυίδ, διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, διαγιγνώσκοντας η αλυσίδα, μέσω σχετικής έρευνας που καταγράφει την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών στην περιοχή της Αττικής, το έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων για τη δοκιμή νέων προϊόντων, έχει καθιερώσει την προβολή, σε εβδομαδιαία βάση, τοπικών προϊόντων παραγωγής Βόρειας Ελλάδας, στις κατηγορίες των τυριών, των αλλαντικών, του χαλβά κλπ.

ΝEΟ ΚΑΤAΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚEΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ
Παρά την έμφαση ενδιαφέροντος της αλυσίδας για την αγορά της Αττικής, η Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί επενδυτικό στόχο. Σύντομα η εταιρεία θα εγκαινιάσει κατάστημα 700τμ στο Εμπορικό Κέντρο «Πλατεία», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή, σε ελάχιστη απόσταση από την πλατεία Αριστοτέλους, που θα διαθέτει τα κλασικά τμήματα σούπερ μάρκετ. Το Εμπορικό Κέντρο «Πλατεία» αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης καταναλωτών, αφού στον χώρο του λειτουργούν πολύ-κινηματογράφος (Odeon Πλατεία), καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, εστίασης, παιδότοπος και γυμναστήριο. Αντίστοιχα, η λειτουργία σούπερ μάρκετ αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου. Επίσης, οι 6.000 θέσεις πάρκινγκ, που χρησιμοποιούνται από μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά και εργαζόμενων στην περιοχή, αναμένεται να ευννοήσει την προσέλκυση πελατών στο σούπερ μάρκετ. Το κατάστημα προγραμματίζεται να λειτουργήσει μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και τα εγκαίνιά του θα συνδυαστούν με μια σειρά εορταστικές ενέργειες (στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του εμπορικού κέντρου, συναυλίες, εκδηλώσεις για σχολεία κλπ). Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Δαυίδ, προγραμματίζονται ενέργειες που θα απευθύνονται στο νεανικό κοινό του κινηματογράφου Odeon, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του καταστήματος.

Σήμερα η Δ. Μασούτης διαθέτει 332 καταστήματα και απασχολεί περισσότερους από 8.100 εργαζόμενους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ
Αξίζει να σημειωθεί η ταχύτατη ενσωμάτωση των πληροφοριακών υποδομών της Προμηθευτικής στις αντίστοιχες της Μασούτης μόλις σε ένα μήνα. Το σχετικό project έγινε roll-out και στα 56 καταστήματα της Προμηθευτικής, όπως και στην αποθήκη της.