Κοινό μυστικό αποτελεί η πρόθεση
της Creta Farms να επεκταθεί στην κατηγορία των plant-based προϊόντων κρέατος, μία αγορά που για την ώρα μπορεί να έχει χαμηλή διείσδυση σε σχέση με τα κλασικά προϊόντα κρέατος, όμως προβλέπεται ότι τα επόμενα χρόνια θα γνωρίσει ισχυρή ανάπτυξη, βάσει των καταναλωτικών τάσεων που καταγράφονται διεθνώς. Την πρόθεση αυτή της Creta Farms επιβεβαιώνει η αίτηση της εταιρείας για την καταχώριση ενός εμπορικού σήματος, υπό την «ομπρέλα» του οποίου θα κυκλοφορήσουν μελλοντικά τα plant-based προϊόντα της. Η επωνυμία που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία είναι: «plant-based vegan 4 you». Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποια είναι τα plant-based προϊόντα που θα λανσάρει στην αγορά η εταιρεία, αν δηλαδή το ενδιαφέρον της Creta Farms επικεντρώνεται στην πιο ανεπτυγμένη plant-based κατηγορία, αυτήν του κρέατος (μπιφτέκια, κεφτεδάκια, μπουκιές κοτόπουλου κ.α.) ή επεκτείνεται και στα plant-based αλλαντικά, μία λιγότρο ανεπτυγμένη αγορά με λιγότερες επιλογές στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Στα «plant-based vegan 4 you» αναμένεται να ενταχθούν και οι έτοιμες σαλάτες που σχεδιάζει να λανσάρει η Creta Farms.

Επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη
Η επέκταση στα plant-based προϊόντα αποτελεί μέρος της στρατηγικής του στρατηγικού επενδυτή της Creta Farms, Δημήτρη Βιντζηλαίου, για την επόμενη μέρα της εταιρείας, η οποία πέρασε μία «περιπέτεια» λόγω της γνωστής διαμάχης των αδελφών Δομαζάκη, όμως υπό τη νέα διοίκηση έχει ανακάμψει και καταγράφει θετικά οικονομικά αποτελέσματα ήδη από το 2021, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο ο Δημήτρης Βιντζηλαίος. Κατά τον ίδιο, στόχος της διοίκησης είναι να διατηρήσει την ηγετική θέση της Creta Farms στην εγχώρια αγορά τροφίμων, μέσα από τη στρατηγική επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη για τη δημιουργία νέων ιδεών και καινοτόμων προϊόντων, ενισχύοντας περαιτέρω τον εξαγωγικό της χαρακτήρα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι, σε συνέχεια αυτών των επενδύσεων, η Creta Farms έχει ήδη κατοχυρώσει 20 πατέντες διεθνώς.Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε η επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ του Δημήτρη Βιντζηλαίου στην Creta Farms, όπως προέβλεπε η συμφωνία εξυγίανσης, με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 5 εκατ. ευρώ από την Bella Bulgaria SA, συμφερόντων του κ. Βιντζηλαίου, μέσω ισόποσης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Η πρώτη φάση της επένδυσης, ύψους 15 εκατ. ευρώ, είχε πραγματοποιηθεί κατά το χρόνο σύναψης της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter