Την ενημέρωση του κοινού, αναφορικά με τη διαρκώς αυξανόμενη σπουδαιότητα της προστασίας της καρδιάς από τις πιο συχνές και σοβαρές παθήσεις που παρατηρούνται στις μέρες μας, τα καρδιαγγειακά επεισόδια, είχε ως βασικό στόχο η συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Creta Farm σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στις 6 Μαρτίου 2008, όπου ανακοινώθηκε και η κατάκτηση της πιστοποίησης του American Heart Association για επτά προϊόντα της σειράς Creta Farms Gourmet Evoo Deli Meats.

Βασικός ομιλητής στη συνέντευξη τύπου ήταν ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ομιλητές ήταν επίσης: O κ. Αθανάσιος Μανώλης, διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ασκληπιείου Βούλας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης και Καρδιαγγειακής Προστασίας, η κα Γενοβέφα Κολοβού, αναπληρώτρια διευθύντρια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, αναπληρωτής καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης και οι κκ Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της Creta Farm.

Η πιστοποίηση που έλαβαν τα προϊόντα Creta Farms Gourmet Evoo Deli Meats από το American Heart Association, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελεί μια σημαντική επιβεβαίωση της συμβολής των αλλαντικών της Creta Farm στην καρδιοπροστασία. “Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση”, δηλώνουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας”, που έχει αποκτηθεί έπειτα από αυστηρότατους ελέγχους και πιστοποιείται από τον πιο αξιόπιστο διεθνή φορέα. Τα προϊόντα που την κατέχουν σε παγκόσμια κλίμακα είναι ελάχιστα. Επιπλέον, τα προϊόντα της εταιρείας έχουν εγκριθεί και από τον USDA (Οργανισμός Τροφίμων Αμερικής) λόγω των αυστηρών προδιαγραφών που πληρούν παγκοσμίως. Οι δύο αυτές πιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο την ποιότητα των ελληνικών τροφίμων και την πρωτοποριακή εξέλιξη των ελληνικών εταιρειών”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη διαρκώς αυξανόμενη σπουδαιότητα της προστασίας από καρδιακά νοσήματα με βασικό γνώμονα τη σωστή και υγιεινή διατροφή, αλλά και στον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η πιστοποίηση των προϊόντων Creta Farms Gourmet Evoo Deli Meats στην προσπάθεια αυτή.

‘Οπως τόνισε ο κ. Δ. Κρεμαστινός, στους βασικούς παράγοντες πρόληψης της στεφανιαίας νόσου συγκαταλέγεται η μεσογειακή δίαιτα, κύριο συστατικό της οποίας είναι το λάδι , η συστηματική καταπολέμηση των παραγόντων κινδύνου (κάπνισμα, υπέρταση, παχυσαρκία), ο τρόπος ζωής, η οργανωμένη και έγκυρη πληροφόρηση του κοινού και, τέλος, τα φάρμακα ως δευτερογενές επίπεδο πρόληψης.