Αλυσίδα καταστημάτων franchise ιδρύει η Κρόνος στην πόλη της Πάτρας, επιδιώκοντας τη διείσδυσή της στις γειτονιές της Αχαϊκής πρωτεύουσας - κατά τα πρότυπα των convenience stores της Αθήνας. Σύμφωνα με το πλάνο ανάπτυξης, το οποίο επεξεργάζεται ήδη η διοίκηση της εταιρείας, τα πρώτα καταστήματα franchise θα ιδρυθούν εντός του 2007 και το κόστος οργάνωσής τους υπολογίζεται στα 30.000 με 40.000 ευρώ το καθένα.

Σε ό,τι αφορά την επωνυμία τους, ως εναλλακτικές επιλογές εξετάζονται δύο τίτλοι, «Κρόνος City» ή «Κρόνος Mart» και, όπως τονίζεται, η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του μηνός.

Πηγές του greekretail επισημαίνουν ότι στόχος της διοίκησης της Κρόνος είναι να θέσει σε λειτουργία αρχικά 15 καταστήματα franchise αλλά και να ιδρύσει, με την ίδια επωνυμία και βάσει της ίδιας λογικής, 4 με 5 εταιρικές μονάδες, ώστε να μετέχει και η ίδια η αλυσίδα με δικά της καταστήματα στην ανάπτυξη του νέου δικτύου πωλήσεων. Κατά τις ίδιες πηγές, η Κρόνος βρίσκεται ήδη σε επαφές με πέντε τοπικούς επιχειρηματίες, με τους οποίους συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας, υπογράφοντας συμβάσεις δικαιόχρησης.

Περάν των ανωτέρω, η Κρόνος δρομολογεί:

Τη δημιουργία νέας κεντρικής αποθήκης έκτασης περί τα 4.000 με 5.000 τμ, η οποία εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εντός του 2008 και θα κοστίσει ως επένδυση περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Τη δημιουργία δύο νέων σούπερ μάρκετ, οι θέσεις των οποίων δεν έχουν ακόμη επιλεγεί.
Σημειώνεται ότι το 2006 έκλεισε για την Κρόνος με ανάπτυξη 3% και με τον τζίρο της να διαμορφώνεται στα 43 εκατ. ευρώ, καθώς και με κέρδη της τάξης των 1,1 εκατ. ευρώ. Όσο για το 2007, η εταιρεία αναμένει νέα αύξηση των πωλήσεών της σε ποσοστό οριακά πάνω από τον πληθωρισμό, ενώ, εφόσον συνυπολογιστούν και οι νέες θέσεις τις οποίες θα εξασφαλίσει στην πόλη της Πάτρας με τα mini καταστήματα, η ανάπτυξή της θα είναι της τάξης του 30%. Το 2007 εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μια ακόμη κερδοφόρα χρήση για την Κρόνος.