Οι δύο ελληνικές εταιρείες Coffee Island και Νήσος, μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ανοίγουν νέα αγορά στην Ελλάδα με μια πρωτόγνωρη εμπειρία παγωμένου καφέ που έχει ως βασικό συστατικό την μπύρα με την ονομασία Coffee Cold Brew Beer.
Πρόκειται για ένα προϊόν που, για πρώτη φορά, «παντρεύει» τα δύο δημοφιλή ποτά. Ένας αρωματικός παγωμένος καφές φτιαγμένος όπως μία artisanal σε συνδυασμό με μαύρη μπύρα τύπου porter είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής σκέψης και συνεργασίας των δύο διεθνώς βραβευμένων επιχειρήσεων με έδρα, παραγωγή και ιδιοκτησία στην Ελλάδα.
Το ιδιαίτερο ρόφημα έχει αρώματα καφέ, σοκολάτας και φρούτων, χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, χαμηλή πικράδα, πλούσιο αφρό και σώμα, φυσικό ανθρακικό και 5% αλκοόλ από τη ζύμωση.
«H ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με εθνικό ποτό τον παγωμένο καφέ και ο πρωτοποριακός συνδυασμός μπύρας – καφέ θα χαρίσει μία καινούργια εμπειρία στον καταναλωτή, πόσο μάλλον στο ελληνικό κοινό που αγαπάει και τον κρύο καφέ και την μπύρα» τονίζει ο Αλέξανδρος Κουρής, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Νήσος στο FOODReporter.
Κοινά χαρακτηριστικά των δύο ροφημάτων είναι η ύπαρξη διαδικασιών εκχύλισης, ωρίμανσης και καβουρδίσματος
Το νέο προϊόν παρασκευάζεται στο microbrewery της Νήσος στην Τήνο, χρησιμοποιώντας ελληνική καβουρδισμένη, «μαύρη» βύνη κριθαριού και βρόμης, εξωτικούς αρωματικούς λυκίσκους, και χαρμάνι Arabica specialty coffee (κόκκους των μονοποικιλιών Obata Brazil και Castillo Colombia) που είναι καβουρδισμένο σε βαθμό medium – dark στο roastery της Coffee Island στην Πάτρα. «Συνδυάζουμε αρμονικά τη διαδικασία ζυθοποίησης και παραγωγής καφέ, καθώς αυτά τα δύο ροφήματα έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους τα οποία καθιστούν τον συνδυασμό επιτεύξιμο. Αρχικά, και τα δύο ροφήματα ξεκινούν από έναν σπόρο.
Επιπλέον κοινό είναι ότι ακολουθούν και τα δύο τη διαδικασία εκχύλισης, τη διαδικασία ωρίμανσης και εκείνη του καβουρδίσματος» αναφέρει στο FOODReporter ο κ. Κουρής. Το νέο προϊόν, αρχικά θα πωλείται αποκλειστικά στα καταστήματα Coffee Island και στο website ή app της εταιρείας.
Οι επίσημες δηλώσεις
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή η συνεργασία μας με την μπύρα Νήσος, που είναι 100% Ελληνική και πολυβραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μας συνδέει η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και οι αξίες της Αριστείας και του Δίκαιου επιχειρείν και τώρα θα μας συνδέσει και το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε παρέα, ο καλύτερος παγωμένος καφέ με το twist μιας porter μπύρας και μαζί μια νέα συνήθεια για τους Έλληνες καταναλωτές» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO Coffee Island. «Πρωτοπορούμε για ακόμη μία φορά.
Η ποιοτική μπύρα και o ποιοτικός καφές ταυτίζονται στη μοναδική Coffee Cold Brew Beer της Coffee Island και της Νήσος, παιδί της δημιουργικής συνεργασίας των ομάδων μας.
Συνδυάσαμε την τέχνη και την επιστήμη του καφέ και της μπύρας σε όλη την διαδικασία παραγωγής από το κόκκο του καφέ και της βύνης και τους αρωματικούς λυκίσκους έως το καβούρδισμα, την ζύμωση, και την εκχύλιση και σας προσφέρουμε ίσως την καλύτερη εμπειρία παγωμένου καφέ που έχετε δοκιμάσει έως σήμερα.
Γεύση και αρώματα καφέ, αλλά και νέα στοιχεία, όπως ο πλούσιος και σταθερός αφρός, το δροσιστικό, φυσικό ανθρακικό από την ζύμωση και το 5% αλκοόλ που απογειώνει το σύνολο» υπογραμμίζει σχετικά ο Αλέξανδρος Κουρής.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι και οι δύο εταιρείες έχουν διεθνή παρουσία. Η συνεργασία τους ευοδώθηκε με εμπιστοσύνη και ένα κοινό σύστημα αξιών, καθώς μοιράζονται κοινή κουλτούρα για την καινοτομία.
Η συνεργασία στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, δείχνει ότι για να έχουν επιχειρηματική ανθεκτικότητα οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να συνεργαστούν και να αποκτήσουν νέα ώθηση απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter