Το πρώτο της κατάστημα στη Σαουδική Αραβία εγκαινίασε πρόσφατα η ελληνική αλυσίδα καφεστίασης Coffee Berry. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ριάντ, στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Riyadh Hayat Mall.

Πρόκειται για την τρίτη αγορά του εξωτερικού που ανοίγει η Coffee Berry, μετά την Κύπρο και την Αίγυπτο, ενώ απώτερος στόχος της αλυσίδας είναι να μπει και στην τεράστια αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είχε δηλώσει προ μηνών σε συνέντευξή του στο FOODReporter ο διευθύνων σύμβουλος της Coffee Berry, Χάρης Γρυπάρης. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι για φέτος η εταιρεία επιδιώκει να ανοίξει συνολικά τέσσερις αγορές.

Σημειώνεται ότι η Coffee Berry διαθέτει σήμερα περί τα 125 καταστήματα στην Ελλάδα, 80 περίπου στην Κύπρο και 7 στην Αίγυπτο, ενώ το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στη Σαουδική Αραβία σηματοδοτεί την περαιτέρω διείσδυσή της στον αραβικό κόσμο, που περιλαμβάνει αγορές ταχύτατα αναπτυσσόμενες στην κατηγορία του καφέ και με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για τις εταιρείες του κλάδου της καφεστίασης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter