Παρουσιάστηκε στις 7 Ιουνίου το Youth Empowered, ένα πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων 18-30 ετών στη χώρα μας, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως το kariera.gr, καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση, το πρόγραμμα στοχεύει να δώσει τα εφόδια σε περίπου 20.000 νέους ως το 2020.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση. Μέσω πενθήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της χώρας και παράλληλων διαδικτυακών μαθημάτων (πλατφόρμα e-learning), το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες εκπαίδευση σε βασικές επαγγελματικές δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς και δυνατότητες δικτύωσης με εταιρείες και ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν μελλοντικά ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 12 και 16 Ιουνίου, σε συνεργασία με το OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους 100 πρώτους συμμετέχοντες. Θα ακολουθήσουν ακόμη τέσσερα σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της χώρας εντός του 2017.