Η νέα εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της 3Ε με τη βρετανική θυγατρική της The Coca-Cola Company CCB ονομάζεται COCA-COLA HBC S.A. ή Coca Cola Τρία Έψιλον.

Η νέα εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της 3Ε με τη βρετανική θυγατρική της The Coca-Cola Company CCB ονομάζεται COCA-COLA HBC S.A. ή Coca Cola Τρία Έψιλον.

Η επίσημη αναγγελία της ολοκλήρωσης των διαδικασιών της συγχώνευσης έγινε στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως εξηγήθηκε, η Αθήνα θα παραμείνει έδρα της νέας εταιρείας. Tο ΧΑΑ είναι αυτό στο οποίο αρχικά εισήχθη η εταιρεία και η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στη διεθνή αγορά. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται από τις 21 Αυγούστου στις αγορές του Λονδίνου και του Σίδνεϊ.

Η νέα εταιρεία, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Neville Isdell, θα επωφεληθεί από τις συνδυασμένες δυνατότητες διαχείρισης και λειτουργίας του δυναμικού της, από τις οικονομίες κλίμακος και από τον ισορροπημένο συνδυασμό των αγορών (αναπτυσσόμενων και ανεπτυγμένων), στην κατεύθυνση της μεγιστοποίησης των αποδόσεών τους.

Η δραστηριότητα της νέας εταιρείας επεκτείνεται στις αγορές 23 χωρών -από την Πολωνία έως τη Νιγηρία και από την Ελβετία έως τη βόρεια Ρωσία- πληθυσμού άνω των 400 εκατομμυρίων κατοίκων. Στο δυναμικό της εντάσσονται περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι, 73 εργοστάσια εμφιάλωσης και το εκτενέστερο ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα διανομής. Τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, η εταιρεία πρόκειται να παράγει και να διανείμει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο κιβώτια προϊόντων (περίπου 5,68 δισ. λίτρα).