Οι αμερικανικοί κολοσσοί της COCA-COLA και της PROCTER & GAMBLE ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να συστήσουν μια ανεξάρτητη κοινοπρακτική εταιρεία, που θα δραστηριοποιείται στις κατηγορίες των χυμών και των σνακ, αποδίδοντας ετησίως πωλήσεις της τάξης των 4 δισ. δολαρίων.

Οι αμερικανικοί κολοσσοί της COCA-COLA και της PROCTER & GAMBLE ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να συστήσουν μια ανεξάρτητη κοινοπρακτική εταιρεία, που θα δραστηριοποιείται στις κατηγορίες των χυμών και των σνακ, αποδίδοντας ετησίως πωλήσεις της τάξης των 4 δισ. δολαρίων

Η εν λόγω απόφαση συνδυάζει το σχέδιο της COCA-COLA για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον κλάδο των μη ανθρακούχων αναψυκτικών, με την ανάγκη της P&G να ενισχύσει τις πωλήσεις της στην κατηγορία των σνακ και των χυμών, σε μια εποχή που αυτές έχουν υποστεί καθίζηση. Η κοινοπρακτική επιχείρηση, στην οποία -όπως ανακοινώθηκε- οι δύο κολοσσοί θα μετέχουν με ποσοστά 50/50, θα διαθέτει περίπου 40 μάρκες προϊόντων εντός και εκτός των αμερικανικών συνόρων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται οι δημοφιλείς μάρκες των αναψυκτικών MINUTE MAID, FIVE-ALIVE και FRUITOPIA της COCA-COLA και των σνακ SUNNY DELIGHT και PRINGLES της P&G.

Τα προϊόντα θα παράγονται σε 15 εργοστάσια, ενώ η εταιρεία θα απασχολήσει συνολικά 15.000 εργαζόμενους. Πάντως, στην εγχώρια αγορά δεν αναμένονται εξελίξεις στις σχέσεις των θυγατρικών των δύο εταίρων, τουλάχιστον πριν από το τέλος του 2001.