Μετά την οικεία πλέον συσκευασία με ανακυκλώσιμο χαρτόνι τεχνολογίας KeelClip, που αντικατέστησε εδώ και λίγα χρόνια το πλαστικό περιτύλιγμα σε όλες τις πολυσυσκευασίες αλουμινίου του, ο όμιλος Coca-Cola HBC λανσάρει μια νέα συσκευαστική καινοτομία, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τις πολυσυσκευασίες αναψυκτικών του 1,5 λίτρου. Πρόκειται για το σύστημα Hug-IT της εταιρείας ειδών συσκευασίας Mondi, που θα χρησιμοποιηθεί για τις πολυσυσκευασίες 1,5 λίτρου των αναψυκτικών Coca-Cola, Fanta, Sprite και Mezzo Mix που παράγονται και πωλούνται στην Αυστρία. Οι νέες συσκευασίες είναι ήδη διαθέσιμες στα ράφια καταστημάτων της χώρας.

Σύμφωνα με τον Felix Sprenger, διευθυντή εφοδιαστικής αλυσίδας της Coca-Cola HBC Austria, «η προσεκτική χρήση των πόρων και των ανακυκλώσιμων υλικών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για την αειφορία και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό του αειφόρου μείγματος συσκευασιών για την αυστριακή αγορά. Με την εισαγωγή της νέας μας λύσης, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο μέχρι σήμερα, θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε τη χρήση υλικών κατά 200 επιπλέον τόνους πλαστικού ετησίως στο μέλλον».

Τρία χρόνια από την ιδέα μέχρι το ράφι
Το σύστημα Hug-IT είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ειδικό χαρτί που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, επιτρέποντας την ασφαλή και άνετη μεταφορά ακόμα και μίας εξάδας μπουκαλιών του 1,5 λίτρου, χωρίς να σπάει και χωρίς να μετακινούνται οι φιάλες κατά τη μεταφορά. Συγκεκριμένα, το σύστημα Hug-IT χρησιμοποιεί το πατενταρισμένο Advantage SpringPack Plus της Mondi, ένα χαρτί που παρασκευάζεται από ίνες ξύλου βιώσιμης προέλευσης και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο. Σύμφωνα με τη Mondi, χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί το Hug-IT, από τη σύλληψη μέχρι τον σχεδιασμό, τη δοκιμή και τη διάθεση του προϊόντος στο ράφι.

Ομάδες ειδικών από τη Mondi, την Coca-Cola HBC και την εταιρεία τεχνολογίας Krones συνεργάστηκαν στενά για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με την απαιτούμενη αντοχή και ελαστικότητα του χαρτιού, ώστε να καταλήξουν στο τελικό προϊόν. Όπως ανέφερε η Silvia Hanzelova, διευθύντρια πωλήσεων ειδικών χαρτιών της Mondi: «Η προσέγγισή μας είναι χαρτί όπου είναι δυνατόν, πλαστικό όταν είναι χρήσιμο – και η λύση που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία φιαλών σε όλες τις ηπείρους και τις βιομηχανίες δίνει την ιδανική ευκαιρία να το εφαρμόσουμε στην πράξη. Παράγοντας ένα τόσο δυνατό χαρτί, είμαστε σε θέση να μιμηθούμε αυτό που κάνει το πλαστικό περιτύλιγμα, παρέχοντας ασφαλή μεταφορά πολλαπλών συσκευασιών με τα χάρτινα μανίκια Hug-IT που μειώνουν τη χρήση πλαστικού».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter