Στις 26 Ιουνίου 2024, οι Special Olympics και η The Coca‑Cola Company ανακοίνωσαν την οκταετή επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας τους μέχρι το 2031.

Η Coca‑Cola, ιδρυτικός εταίρος των Special Olympics από το 1968, στηρίζει την αποστολή τους να προάγουν την ένταξη και να αναδείξουν τις δυνατότητες των ατόμων με διανοητικές αναπηρίες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Mary Davis, Διευθύνων Σύμβουλος των Special Olympics, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Coca‑Cola, τονίζοντας την επίδρασή της στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.

Με τη σειρά του, ο James Quincey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Coca‑Cola, δήλωσε υπερήφανος για τη συνέχιση της υποστήριξης της εταιρείας προς τους Special Olympics. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Coca‑Cola υποστηρίζει τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα των Special Olympics με χρηματικές και υλικές δωρεές, εθελοντική υποστήριξη και καμπάνιες ευαισθητοποίησης. Το 2023, η Coca‑Cola προώθησε τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics στο Βερολίνο με την καμπάνια «Η Υποστήριξή σας είναι Πραγματική Μαγεία».

Αναφορικά, οι επόμενοι Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες θα διεξαχθούν το 2025 στο Τορίνο της Ιταλίας και οι Θερινοί Αγώνες το 2027 στο Σαντιάγο της Χιλής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter