Για να προωθήσει την ιδέα του Fairtrade, με την ευκαιρία του εορτασμού 10 χρόνων πώλησης προϊόντων καφέ που είναι στο σύνολό τους προϊόντα Ηθικού Εμπορίου, η αλυσίδα Co-op χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο που κινείται με υπολείμματα επεξεργασίας κόκκων καφέ.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπήκε στα τέλη Φεβρουαρίου στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ως το ταχύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας, αφού έχει τελική ταχύτητα 65,5 μίλια την ώρα. Η Co-op θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο για να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές στην υποστήριξη της ιδέας και των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε 37 καταστήματα της αλυσίδας και οι πελάτες τους θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν μηνύματα μέσω twitter και να διεκδικήσουν αξιόλογα δώρα.

Τα τελευταία χρόνια η Co-op σημείωσε αύξηση πωλήσεων των Fairtrade προϊόντων της κατά 20%, ενώ τους τελευταίους μήνες αντικατέστησε δύο σειρές PL τριαντάφυλλων με προϊόντα παραγωγής Fairtrade. H Co-op, σύμφωνα με δήλωση του Food Chief Executive της αλυσίδας, καταλαμβάνει τη πρώτη θέση μεταξύ των βρετανικών σούπερ μάρκετ, σε ό,τι αφορά το μερίδιο των Fairtrade προϊόντων, με ποσοστά πωλήσεων τρεις φορές υψηλότερα από το αναμενόμενο από μια αλυσίδα του μεγέθους της.