Με το motto “Νέα προσέγγιση. Νέες τεχνολογίες. Νέος χώρος!”, η Cisco Expo 2009 ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της την προσεχή Τρίτη 28 Απριλίου στο “Θέατρον” (Λεωφ. Πειραιώς 254).

Η ετήσια δημοφιλής B2B εκδήλωση της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, την οποία διοργανώνει η γνωστή κατασκευάστρια στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι πλέον ένας θεσμός. Στη διάρκειά της, τα στελέχη των επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκπροσώπους της Cisco και των συνεργατών της και να μάθουν από πρώτο χέρι τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καινοτόμες τεχνολογίες δικτύωσης και επικοινωνίας που αναπτύσσει και προωθεί η εταιρεία.

‘Ενα πλούσιο πρόγραμμα στηρίζει τη νέα προσέγγιση

Η φετινή διοργάνωση Cisco Expo 2009, ακολουθώντας τα μηνύματα των καιρών -όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι διοργανωτές, “ο τρόπος που εργαζόμαστε αλλάζει, και ο τρόπος που ζούμε μεταμορφώνεται”- χαρακτηρίζεται από μια ανανεωμένη προσέγγιση που διατηρεί τις αξίες μιας πετυχημένης συνταγής. ‘Ετσι, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Απριλίου 2009 στο “Θέατρον” (Λεωφ. Πειραιώς 254), τον πρόσφατα εγκαινιασθέντα πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”. Ο νέος χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης βρίσκεται σε αρμονία με την ανανεωμένη προσέγγιση των διοργανωτών, που εστιάζει στην αλληλεπίδραση με το κοινό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ανανεωμένη Cisco Expo 2009 αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερες εφαρμογές και λύσεις για τις κάθετες αγορές, πραγματικά case study πελατών, καινοτομίες ερευνητών, παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές, αλλά και ανοιχτές συζητήσεις και πάνελ με υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου. Να σημειώσουμε ότι οι παρουσιαζόμενες τεχνολογικές λύσεις της Cisco και των συνεργατών της είναι οργανωμένες σε τέσσερις θεματικές ενότητες: τις λύσεις ενοποιημένων επικοινωνιών (Unified Communications), τις εφαρμογές για data centers, το σύστημα DMS (Digital Media System) της εταιρείας για τη δημιουργία, διαχείριση & διανομή ψηφιακού περιεχομένου και, τέλος, τις εφαρμογές τηλε-παρουσίασης (TelePresence).

Ενδεικτικά, από το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης αναφέρουμε τις ομιλίες δύο διακεκριμένων στελεχών της εταιρείας, του κ. Robert Kuppens, Information Systems Director της Cisco, με θέμα “Ready for the Upturn? Increasing Productivity by Collaboration and Innovation now”, και του κ. Fabio Marco Ganzaroli, Business Development Manager της Cisco, με θέμα “How Video Can Transform and Improve Your Business” (ομιλητής). Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα πάνελ συζητήσεων με θέματα “Η στρατηγική θεώρηση του ΙΤ: Ευθυγραμμίζοντας το ΙΤ με τους επιχειρησιακούς στόχους”, “Από τις Ενοποιημένες Επικοινωνίες στην Αποθήκευση: Οι ευκαιρίες για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις” και βεβαίως αυτά που σχετίζονται άμεσα με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και έχουν ως τίτλο ” Οικονομική Κρίση: Η μεγάλη πρόκληση για τις Επιχειρήσεις” και “Πολικό Εξπρές: Σενάρια επιβίωσης σε μια ‘παγωμένη’ αγορά”. Aπό την παρουσίαση εφαρμογών σε κάθετες αγορές (verticals) ξεχωρίσαμε αυτή που θα παρουσιάσει το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας ο κ. Φώτης Πετρίδης, Network & Systems Manager της A-B Βασιλόπουλος. Τέλος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Cisco έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 29 Απριλίου (αίθουσα Ιφιγένεια, ώρα 15:30) εκδήλωση διασύνδεσης των συνεργατών με υποψήφιους εργαζομένους, όπου θα δοθεί η ευκαιρία σε σπουδαστές και υποψήφιους εργαζομένους να έλθουν σε επαφή με την αγορά και να συνομιλήσουν με τα έμπειρα στελέχη της.

Σημείο συνάντησης της αγοράς ICT

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε τον μεγάλο αριθμό εταιρειών που υποστηρίζουν ως χορηγοί την Cisco Expo 2009, μεταξύ των οποίων οι ΟΤΕ και SAP (χορηγοί Platinum), οι Algosystems, APC, Byte, EMC, General Data Business, Hewlett-Packard, Mobile Technology, Oracle, Orange Business Services, Space Hellas, Ubiqube, Uni Systems (gold χορηγοί Gold), οι Cosmos BS, CyberStream, eNET Solutions-Logicom, F-SYS, Hellenic American Union, LAMDA Hellix, ΠΛΑΙΣΙΟ, Prisma (χορηγοί Silver) και οι ΕΔΕΑ, E-Shop, ICTC, I-Learn, ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική, OTE Academy, Performance Technologies (χορηγοί Bronze). Επιπλέον, η Cisco Expo 2009 διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και της Ψηφιακής Ελλάδας και με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) και της ΟΕΣΥΝΕ (Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών).

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η Cisco Expo είναι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους των επιχειρήσεων, και, κατά συνέπεια, η συμμετοχή σε αυτήν είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ ή, εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνείτε με το 210 6381 300 ή στέλνοντας το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  ciscoexpo-athens@cisco.com.