Το χρυσό βραβείο απέσπασε η ελληνική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia 2017, που πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων Food Matters Live 2017.

Μεγάλος νικητής της φετινής ευρωπαϊκής διοργάνωσης Ecotrophelia, αναδείχθηκε το προϊόν Avoyog Smoothie Beverage, ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντο και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά, που δημιούργησε η επταμελής ομάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Το εν λόγω προϊόν έφθασε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia, που διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά ο ΣΕΒΤ. Η βραβευμένη ομάδα του ΕΜΠ αποτελείται από τον κ. Π. Ταούκη, καθηγητή του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών, τις δρ. Ε. Δερμεσονλούογλου και Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου και Ζ.-Μ. Ξάνθου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη διάκριση της ελληνικής συμμετοχής στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Το αργυρό βραβείο απέσπασε το Ηνωμένο Βασίλειο για το προϊόν Yasai Cauliflower Rice Sushi και το χάλκινο βραβείο η Σλοβενία για το προϊόν OnMyWhey. Διακρίθηκαν επίσης η Γαλλία για την Καινοτομία και η Γερμανία για την Επικοινωνιακή Στρατηγική των συμμετοχών τους.