Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΕ, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών για το έτος 2023 κατά 35% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, αγγίζοντας τα €30 εκατ., με αντίστοιχη αύξηση του EBITDA κατά 125%, πλησιάζοντας το ποσό των €4 εκατ. όπως δήλωσε στο FOODReporter ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Πασχάλης Τσιώλας.

Τα οικονομικά μεγέθη ξεπέρασαν τις προβλέψεις για το 2023 και η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση του κύκλου εργασιών, καθώς και στην υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, που θα ενισχύσουν την παραγωγή και θα επιφέρουν σημαντική μείωση στο κόστος παραγωγής.

Εξαγωγές σε 20 χώρες και νέες συνεργασίες
Με αντίστοιχους αυξητικούς ρυθμούς επεκτείνεται και η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, με τα προϊόντα της να είναι πλέον διαθέσιμα σε 20 χώρες με νέες συνεργασίες σε Ισλανδία, Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία, Νορβηγία και Ρωσία. Στην εγχώρια αγορά η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΕ μετρά πάνω από 4.000 πελάτες ενώ στο εξωτερικό έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων retailers και τα προϊόντα της αποτελούν αγαπημένη επιλογή των καταναλωτών στις ζεστές γωνιές τους – Bake Off.

Αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά Pastry & Bakery Supplier of the Year
Η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εταιρεία, καθώς μετρά ήδη νέες διακρίσεις, αποσπώντας 4 βραβεία στο εσωτερικό και ειδικότερα στα Bakery Awards 2024 by Boussias Events. Επίσης βραβεύτηκε από τον ίδιο φορέα με το Grand Award, καθώς αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά Pastry & Bakery Supplier of the Year. Παράλληλα, σε διεθνές επίπεδο δύο προϊόντα της εταιρείας ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΕ βραβεύτηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi), στο πλαίσιο των Superior Taste Awards 2024.

Στην ARTOZYMA 2024, έκθεση που αποτελεί σημείο συνάντησης και γιορτή του κλάδου της αρτοζαχαροπλαστικής, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά παραδοσιακής Μακεδονικής πίτας με τραγανό χωριάτικο φύλλο και συνδυασμούς αγνών υλικών σε 4 διαφορετικές εκδοχές γεμίσεων, όπως φέτα, κοτόπουλο, σουφλέ αλλαντικών, και σπανάκι με τυρί.

Δυναμική παρουσία σε εκθέσεις στο εξωτερικό
Δυναμική αναμένεται να είναι η παρουσία της εταιρείας και εκτός συνόρων, όχι μόνο με την ανάπτυξη των εξαγωγών, αλλά και με την συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις και συγκεκριμένα στην PLMA 2024 World of Private Label στο Amsterdam και στη Διεθνή Έκθεση SIAL Paris όπου και θα παρουσιάσει νέα καινοτόμα προϊόντα της σειράς Street Food.

Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΕ ανανεώνει συνεχώς την γκάμα των προϊόντων της, δημιουργώντας νέους κωδικούς ή εξελίσσοντας τους ήδη υπάρχοντες, με στόχο να ικανοποιεί τις σύγχρονες γευστικές απαιτήσεις και να εναρμονίζεται με τις καταναλωτικές τάσεις των αγορών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter