Στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκε πρόσφατα ένα επενδυτικό σχέδιο της Χήτος ΑΒΕΕ (Ζαγόρι), συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2.995.337 ευρώ. Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της γενικής επιχειρηματικότητας το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης που αφορά στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής πωμάτων και προ-φιαλιδίων της Χήτος ΑΒΕΕ στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, ώστε η εταιρία να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των εργοστασίων εμφιάλωσης.

Κύριο χαρακτηριστικό του επενδυτικού σχεδίου είναι η αγορά και η εγκατάσταση νέου και σύγχρονου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού. Η ενίσχυση που θα λάβει η εταιρεία για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 1.039.617,95 ευρώ, με τη μορφή της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης ήτοι ποσοστό 35% επί του συνολικού επιλέξιμου κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που ενισχύεται μέσω αναπτυξιακού νόμου μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Τον περασμένο Ιούλιο είχε ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου το πλάνο της Χήτος ΑΒΕΕ για την επέκταση δυναμικότητας κατά 8.000 λίτρα ανά ώρα της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού σε γυάλινες φιάλες που διαθέτει, συνολικού επιλέξιμου κόστους 5.729.239,30 ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter