Αθόρυβα και διακριτικά, στο σπίτι του, απεβίωσε το πρωί της 28ης Ιουνίου 2010 σε ηλικία 87 ετών ο Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, συνιδρυτής με τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο της Α-Β Βασιλόπουλος και πατέρας της Κατερίνας Γκούμα, (διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της αλυσίδας).

Ο Χαράλαμπος Βασιλόπουλος γεννήθηκε το 1923 στην Αγ. Κυριακή (Κέρτιζα) της ορεινής Ηλείας. Ήταν το έκτο παιδί του Παναγιώτη και της Μαρίας, σε σύνολο επτά αδελφών, εκ των οποίων έξι αγόρια και ένα κορίτσι. Ήρθε στην Αθήνα το 1933, παραμονή των Φώτων, σε ηλικία 10 ετών, και ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα μικρό μπακάλικο της εποχής, σαν παιδί για όλες τις δουλειές, ενώ συνέχισε τις σπουδές που λόγω ανάγκης είχε διακόψει στην Δ’ δημοτικού, αποφοιτώντας το 1939 από τη Νυχτερινή Εμπορική Σχολή. Μέχρι το 1938 άλλαξε τρία αφεντικά και γνώρισε το εμπόριο των Αθηνών και τη σκληρή όψη της ζωής με τα μάτια του εργαζόμενου μικρού παιδιού.

Το 1939 μαζί με τα αδέλφια του Γεράσιμο και Γιώργο, αγοράζουν από τον θείο τους Παναγόπουλο το μπακάλικο στην οδό Βουλής 29, το ανανεώνουν με τη δική τους «φρέσκια» γνώση -πρωτοποριακή για την εποχή- και ανοίγουν το παντοπωλείο Αφοί Βασιλόπουλοι. Τον Μάιο του 1950 ο Γεράσιμος, ο Γιώργος, ο Χαράλαμπος και ο μικρότερος αδελφός Γιάννης, ανοίγουν το φημισμένο παντοπωλείο-delicatessen στην οδό Σταδίου 19. Το 1966 ο Χαράλαμπος με τον Γεράσιμο και με άλλους συνεργάτες, ιδρύουν την Α-Β Βασιλόπουλοι ΕΠΕ και στις 10/2/1967 ανοίγουν το πρώτο self service κατάστημα στην Αγ. Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο. Το 1969 ιδρύουν την Α-Β Βασιλόπουλος ΑΕ Gastronomia Delicatessen, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στο ελληνικό λιανεμπόριο με το κατάστημα στο Φάρο Ψυχικού. Η εξέλιξη είναι γνωστή.

Ο Χαράλαμπος Βασιλόπουλος παντρεύτηκε το 1956 την Αμαλία Τέρπε και δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια με δύο κόρες. Αγαπητός από όλους τους συνεργάτες και φίλους, ήταν και θα μείνει για όλους «ο κύριος Μπάκης».