Τα CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, την ανάπτυξη των οποίων ήδη παρουσίασε επισήμως η αλυσίδα, δημιουργούνται για να υποστηρίξουν τις αγορές του «μικρού καλαθιού», συμπληρώνοντας τα κενά που αφήνουν οι μεγάλες εμπορικές μονάδες CARREFOUR. Σε CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ θα μετατραπούν όλα τα καταστήματα της αλυσίδας εκτός των ΥΠΕΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Η επένδυση της μετατροπής-ανακατασκευής τους θα κοστίσει μερικές δεκάδες δισ. δρχ.

Δεκαπέντε μήνες μετά τη λειτουργία του πρώτου Carrefour στη χώρα μας και δύο περίπου χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του γαλλικού ομίλου και της Μαρινόπουλος, η Carrefour – Μαρινόπουλος περνά στην υλοποίηση του δεύτερου βασικού άξονα ανάπτυξής της στην ελληνική αγορά. Στη δημιουργία των Champion Μαρινόπουλος.

Η διοίκηση της Carrefour τον περασμένο μήνα κάλεσε τους βασικούς προμηθευτές της και σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε τη φιλοσοφία και το βασικό στήσιμο που θα έχουν τα καταστήματα της Μαρινόπουλος, μετά τη ριζική ανακαίνισή τους. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν να τεθούν οι βάσεις προκειμένου οι δύο πλευρές να μπορέσουν να συνεργαστούν στο μέλλον αποδοτικότερα. Τα Champion Μαρινόπουλος, όπως θα ονομάζονται σύντομα, σχεδιάσθηκαν για καθημερινές επισκέψεις καταναλωτών, ώστε να υποστηρίξουν τις γρήγορες αγορές, τις αγορές δηλαδή μικρότερου “καλαθιού”. Ουσιαστικά θα καλύψουν το κενό που αφήνουν οι μεγάλες εμπορικές μονάδες της Carrefour, τις οποίες ο καταναλωτής επιλέγει όταν επιθυμεί να προβεί στο σύνολο των αγορών του με μια μόνο επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του “σ.σ.” οι οποίες προσθέτουν επίσης ότι στην κατηγορία των Champion Μαρινόπουλος θα ενταχθούν τα μικρά σούπερ μάρκετ, δηλαδή τα καταστήματα από 500 τ.μ. έως και 800 τ.μ., τα μεσαία σούπερ μάρκετ, με έκταση από 800 τ.μ. έως και 1.500 τ.μ., καθώς και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ (super plus), καταστήματα τα οποία καταλαμβάνουν έκταση πάνω από 1.500 τ.μ. Σε Champion Μαρινόπουλος δεν θα μετατραπούν μόνο τα Υπέρ Μαρινόπουλος, τα οποία θα διατηρήσουν την οργάνωση με την οποία λειτουργούν και σήμερα.

Όσο για τις παρεμβάσεις τις οποίες θα επιχειρηθούν, θα είναι σε πολλαπλά επίπεδα και θα έχουν να κάνουν τόσο με τις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και με το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Τα Champion Μαρινόπουλος, λοιπόν, θα έχουν νέα όψη, λειτουργικότερο σχεδιασμό των εσωτερικών τους χώρων, ενώ θα δώσουν μεγάλη έμφαση στα φρέσκα προϊόντα, ώστε να υποστηριχθούν οι καθημερινές επισκέψεις των καταναλωτών. Η επένδυση για την ανακατασκευή των καταστημάτων της Μαρινόπουλος – που θα διαρκέσει πολλούς μήνες – αναμένεται να κοστίσει μερικές δεκάδες δισ. δραχμών, ενώ ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα διατεθεί και για την εκπαίδευση του προσωπικού και ειδικότερα για την οργάνωση ειδικών σεμιναρίων.

Και βέβαια στόχος όλων των ανωτέρω δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του ετήσιου τζίρου της εταιρείας, αλλά και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς της έναντι των υπολοίπων αλυσίδων του λιανεμπορίου τροφίμων και βασικών καταναλωτικών αγαθών.