Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του British Retail Consortium, της βρετανικής συνομοσπονδίας λιανεμπορίου, που αφορούσαν την περίοδο 1-7/4, οι τιμές των προϊόντων στα καταστήματα τροφίμων σημείωσαν πτώση κατά 1,7%, υψηλότερη από την αντίστοιχη του Μαρτίου (0,8%).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση τιμών από τον Ιανουάριο του 2017. Στα μη τρόφιμα οι τιμές μειώθηκαν ακόμη περισσότερο, κατά 3,7% (το υψηλότερο ποσοστό μείωσης από τον Δεκέμβριο του 2006). Αντίθετα, οι πληθωριστικές τάσεις στα τρόφιμα εντάθηκαν τον Απρίλιο, με αύξηση τιμών κατά 1,8%, από 1,1% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας το υψηλότερο θετικό ποσοστό από τον Ιούνιο του 2019.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του BRC, στα τρόφιμα πραγματοποιήθηκαν λιγότερες προωθητικές ενέργειες τον Απρίλιο, καθώς οι λιανέμποροι προσπάθησαν να αποθαρρύνουν τους πελάτες τους από τη συνέχιση του στοκαρίσματος προϊόντων που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο. Αντίθετα, στα μη τρόφιμα, και κυρίως στην ένδυση, την υπόδηση και τα έπιπλα, προχώρησαν σε σημαντικές εκπτώσεις, λόγω της δραματικής μείωσης των πωλήσεων.