Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης που δραστηριοποιούνται και στον κλάδο της χονδρικής δείχνουν με την στρατηγική που ακολουθούν στον συγκεκριμένο τομέα ότι εξακολουθούν να θεωρούν σημαντικό για την ανάπτυξή τους το δίκτυο καταστημάτων cash & carry. Με αυτή την στρατηγική στοχεύουν στην κάλυψη και των αναγκών των μικρομεσαίων επαγγελματιών, προσφέροντάς τους τις τιμές που θα τους κάνουν ανταγωνιστικούς και απέναντι στο δίκτυο των σούπερ μάρκετ.

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης που δραστηριοποιούνται και στον κλάδο της χονδρικής δείχνουν με την στρατηγική που ακολουθούν στον συγκεκριμένο τομέα ότι εξακολουθούν να θεωρούν σημαντικό για την ανάπτυξή τους το δίκτυο καταστημάτων cash & carry. Με αυτή την στρατηγική στοχεύουν στην κάλυψη και των αναγκών των μικρομεσαίων επαγγελματιών, προσφέροντάς τους τις τιμές που θα τους κάνουν ανταγωνιστικούς και απέναντι στο δίκτυο των σούπερ μάρκετ. Αυτή η στρατηγική, η οποία σε μια πρώτη ανάγνωση δείχνει αντιφατική, δίνει σε όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται και στους δύο τομείς –χονδρική και λιανική– τη δυνατότητα να έχουν πρόσθετα έσοδα από επαγγελματίες που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να αποτελέσουν πραγματική απειλή για το δίκτυο των καταστημάτων σούπερ μάρκετ.

Το 2004, η εταιρεία ΜΕΤΡΟ, θέλοντας να απαλείψει και την παραμικρή πιθανότητα οι πελάτες των καταστημάτων cash & carry να έχουν κάποια αναστολή όταν ψωνίζουν από καταστήματα που φέρουν την επωνυμία επιχείρησης η οποία λειτουργεί στον ίδιο με αυτούς χώρο έχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από άποψη προσφοράς χαμηλών τιμών και υπηρεσιών, προχώρησε στην αλλαγή του ονόματος των σούπερ μάρκετ σε My Market. Το δίκτυο των καταστημάτων cash & carry, στα οποία διατηρείται η επωνυμία Metro, αριθμεί 25 καταστήματα. Το 25ο κατάστημα εγκαινιάστηκε στα μέσα Ιουνίου του 2003, στην Καβάλα.

Ο όμιλος ΑΤΛΑΝΤΙK δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του δικτύου χονδρικής. Πράγματι εντός του 2003 εγκαινίασε 5 νέα καταστήματα cash & carry, 1 στα Κρέστενα Ηλείας, 1 στην Κομοτηνή, 1 στον Βόλο, 1 στις Κρηνίδες και 1 στον Ταύρο.

Ο όμιλος ΜΑΣΟΥΤΗ εγκαινίασε 1 κατάστημα cash & carry τον Ιούλιο του 2003 στην Ηρακλίτσα Καβάλας.

Υπήρξαν όμως σε όλη την διάρκεια του 2003 και καταστήματα τα οποία έκλεισαν: 1 ENA cash & carry, 1 ΠΕΝΤΕ cash & carry στον Προμαχώνα Σερρών, 1 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ στην Καρδίτσα, μετά την πτώχευση της εταιρείας τον Μάιο του 2003, 1 cash & carry της ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ και 1 cash & carry ATΛANTIΚ στην Πρέβεζα.

Μελλοντικά cash & carry

Στα πλάνα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και στην χονδρική πώληση εντάσσεται και η λειτουργία νέων καταστημάτων cash & carry. Συγκεκριμένα η ΜΕΤΡΟ προβλέπει τη λειτουργία 1 καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη και 1 στο Άργος, ενώ μετέφερε σε νέα διεύθυνση το κατάστημα της Λαμίας.

Η ΑΤΛΑΝΤΙΚ θα λειτουργήσει 4 νέα cash & carry, στη Λέσβο, στην Τρίπολη, στο Κορωπί και στα Καλάβρυτα, ενώ η ΠΕΝΤΕ έχει ανακοινώσει τη λειτουργία 1 καταστήματος χονδρικής στη Λάρισα.

 

 

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ CASH & CARRY

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ/2003

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

CASH & CARRY

MEΤΡΟ ΑΕΒΕ

25

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ

23

Σ/Μ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΕ

16

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΕΝΑ ΑΕ

10

MAKRO HELLAS ΑΕ

6

BAZAAR DISCOUNT ΑΕ

2

ΠΕΝΤΕ ΑΕΕ

2

ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ

1

ΑΡΙΣΤΑ ΑΕ

1

ΒΑΣΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1

ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ ΑΕΒΕ

1

ΒΙΔΑΛΗΣ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕ

1

ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ

1

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ & ΣΙΑ ΟΕ

1

ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ ΑΕ

1

ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

1

ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

1

ΖΩΡΖΟΥ Ι. ΑΦΟΙ ΟΕ

1

ΚΑΝΤΖΑΣ Ι.Γ. & ΣΙΑ ΟΕ

1

ΚΑΝΤΖΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΕΒΕ

1

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΦΟΙ ΑΕ

1

ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

1

ΚΡΙΚΟΣ ΑΒΕΕ

1

ΚΡΟΝΟΣ-ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Ν. ΑΕΒΕ

1

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

1

ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ AE

1

ΠΑΥΛΟΥ ΑΕ

1

ΠΕΛΕΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

1

ΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ

1

ΣΥΝΕΡΓΑΖ.ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ "ΣΠΑΚ"

1

ΤΕΡΖΗΣ ΠΑΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

1

ΤΣΑΡΑΜΥΡΣΗΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ

1

ΧΑΝΤΖΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΕΒΕ

1

ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

110

Απογραφή: 31 Δεκεμβρίου 2003

ΚΑΤΑΝΟΜΗ CASH & CARRY ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗΝομός Αττικής

20

Πελοπόννησος

8

Στερεά Ελλάδα

5

Δυτική Ελλάδα

11

Θεσσαλία

10

Ήπειρος

3

Ιόνια Νησιά

4

Δυτική Μακεδονία

3

Νομός Θεσσαλονίκης

6

Κεντρική Μακεδονία

14

Ανατ. Μακεδονία & Θράκη

10

Κρήτη

4

Βόρειο Αιγαίο

2

Νότιο Αιγαίο

10