Στις αγορές των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας προετοιμάζεται να εισέλθει ως το τέλος του έτους ο όμιλος CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Στα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει ειδικούς χώρους για την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών στα καταστήματα του δικτύου του, ενώ ήδη έχει δρομολογήσει την επέκτασή του στην αγορά της ψυχαγωγίας, σε συνεργασία με την αλυσίδα πολυκινηματογράφων EUROPLEX CINEMAS HELLAS, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου στην περιοχή της Λάρισας.

Σε νέες αγορές εισέρχεται ο όμιλος CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Πρόκειται για τους τομείς των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας για τους οποίους τα σχετικά business plan προβλέπουν ότι μέχρι το τέλος του έτους η CARREFOUR θα είναι έτοιμη να δραστηριοποιηθεί με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικής της παρουσίας στη χώρα μας.

Στα ταξίδια

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «σ.σ.», η διοίκηση της CARREFOUR προετοιμάζει ήδη την εξασφάλιση των απαιτούμενων υποδομών για την ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά των ταξιδιών και στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται τα πρώτα στελέχη με τα οποία θα επανδρωθούν τα σχετικά τμήματα. Στα σχέδιά της είναι να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών μέσα στα καταστήματά της. Με άλλα λόγια, η νέα δραστηριότητα της αλυσίδας θα περάσει από το διευρυμένο δίκτυο σούπερ μάρκετ που ήδη διαθέτει, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξή της δεν αποκλείεται να ιδρυθεί θυγατρική εταιρεία. Για το ίδιο θέμα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά η CARREFOUR θα καλύψει ένα μόνο μέρος των σχεδιαζόμενων υπηρεσιών και έως το τέλος του έτους θα διευρύνει πλήρως τη δραστηριότητά της.

Στην ψυχαγωγία

Παράλληλα με τα ανωτέρω η αλυσίδα έχει ήδη δρομολογήσει την επέκτασή της και στην αγορά της ψυχαγωγίας, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου στην περιοχή της Λάρισας. Μάλιστα για το σκοπό αυτό θα εγκατασταθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδό της η αλυσίδα πολυκινηματογράφων EUROPLEX CINEMAS HELLAS –συμφερόντων Τζορτζ Σόρος– η οποία έχει ήδη προβεί στην πρώτη της επένδυση στην πόλη της Πάτρας. Το ψυχαγωγικό κέντρο θα λειτουργήσει σε κτιριακό συγκρότημα 7.000 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 100 στρεμμάτων, στο οποίο ήδη λειτουργούν το σούπερ μάρκετ της CARREFOUR καθώς και δέκα καταστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολυκινηματογράφος θα διαθέτει οκτώ αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 1.700 θεατών.

Αντιδράσεις στην Πάτρα

Στην πολύμηνη προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των νέων τοπικών αρχόντων αποδίδει η CARREFOUR τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Πάτρας με αφορμή τη σχεδιαζόμενη λειτουργία του νέου της υπέρ μάρκετ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στελέχη της αλυσίδας, η εγκατάσταση του καταστήματός της –συνολικής έκτασης 6.500 τ.μ.– πραγματοποιείται με νόμιμες διαδικασίες και η λειτουργία του έχει προγραμματιστεί για το τέλος Αυγούστου. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην περιοχή και οι οποίες υποκινούνται για λόγους εντυπωσιασμού από τους τοπικούς άρχοντες εν όψει δημοτικών εκλογών είναι υπερβολικές και αδικαιολόγητες, αφού το υπέρ μάρκετ θα ανταγωνιστεί τα καταστήματα του οργανωμένου λιανεμπορίου και όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα εξασφαλίσει και 300 νέες θέσεις εργασίας.