Η CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ακολουθώντας το φετινό αναπτυξιακό πλάνο της, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, εγκαινίασε τον Αύγουστο δύο νέα υπέρ μάρκετ, με έδρες στη Λεωφόρο Αθηνών 93-97 και στην περιοχή Περιβόλα Πατρών. Μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου ίδρυσε τρία σούπερ μάρκετ στο λεκανοπέδιο της Αττικής –στον Άγιο Δημήτριο, στα Βριλήσσια και στο Κερατσίνι– κι από ένα στο Μαρκόπουλο και στην Άρτα. Στόχος της εταιρείας φέτος είναι να δημιουργήσει συνολικά 10 έως 15 νέα σούπερ μάρκετ.

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για το 2002. Η εταιρεία, ακολουθώντας πιστά τα αναπτυξιακά σχέδια που εξήγγειλε στις αρχές του έτους για επενδύσεις περίπου 117 εκατ. ευρώ, έχει ήδη εγκαινιάσει 2 υπέρ μάρκετ Carrefour, 5 σούπερ μάρκετ Champion Μαρινόπουλος και 2 5΄ Μαρινόπουλος.

Ειδικότερα, από τον περασμένο μήνα το δίκτυο καταστημάτων της CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ενισχύθηκε με 2 υπέρ μάρκετ που εδρεύουν στη Λεωφόρο Αθηνών και στην Πάτρα, ενώ στο διάστημα από το Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο ιδρύθηκαν 3 σούπερ μάρκετ στο λεκανοπέδιο της Αττικής –στον Άγιο Δημήτριο, στα Βριλήσσια και στο Κερατσίνι– κι από 1 στο Μαρκόπουλο και στην Άρτα. Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της εταιρείας για το 2002 είναι να δημιουργήσει 10 έως 15 νέα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα και την περιφέρεια. Πρόσφατα στο δυναμικό των καταστημάτων της CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προστέθηκαν 2 5΄ Μαρινόπουλος με έδρες στο Γουδί και στο Ζεφύρι, ενώ από την αρχή του έτους ανακαινίσθηκαν ακόμη 18 μονάδες, με βάση το concept των μικρών καταστημάτων.

Κατά την τρέχουσα χρήση η CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ενίσχυσε την παρουσία της στις γειτονιές με μικρές εμπορικές μονάδες, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη διείσδυση στα αστικά κέντρα, ενώ παράλληλα συνέχισε τον εκσυγχρονισμό και των υπολοίπων σούπερ μάρκετ βάσει της φιλοσοφίας της «Νέα όψη, νέα άποψη».

Δύο νέα CARREFOUR σε Αθήνα και Πάτρα

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τα εγκαίνια του 12ου υπερμάρκετ του ομίλου CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνών 93-97 και αναμένεται να εξυπηρετήσει το καταναλωτικό κοινό των δυτικών συνοικιών της πρωτεύουσας, ειδικότερα των δήμων Ταύρου, Αιγάλεω και Περιστερίου. Το κατάστημα, στο οποίο επενδύθηκαν 35 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνει χώρο πώλησης 8.049 τ.μ., απασχολεί προσωπικό 310 ατόμων, διαθέτει 720 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και 34 ταμεία. Στους δύο ορόφους του οι πελάτες μπορούν να βρουν τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, καλλυντικά, προϊόντα για το σπίτι, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, υπόδησης κ.ά. Όπως τόνισε στην τελετή των εγκαινίων της νέας μονάδας ο κ. Didier Flery, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις της CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, «για όλα τα τρόφιμα που θα βρει ο καταναλωτής φθηνότερα αλλού, θα του επιστρέφεται η διαφορά τιμής στο δεκαπλάσιο».

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου έγιναν τα εγκαίνια του 13ου υπερμάρκετ του ομίλου. Το νέο κατάστημα, το οποίο στοίχισε 25 εκατ. ευρώ, βρίσκεται επί της οδού Γλαύκου 9 στην περιοχή Περιβόλα Πατρών. Διαθέτει χώρο πώλησης 7.000 τ.μ., 32 ταμεία και parking για 1.200 αυτοκίνητα, ενώ απασχολεί 270 υπαλλήλους. «Η CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σέβεται τις ιδιαιτερότητες της κάθε πόλης προσαρμόζοντας στις εγχώριες καταναλωτικές ανάγκες τα αγαθά που παρέχει και ενισχύοντας την παρουσία ντόπιων προϊόντων στα ράφια της», επεσήμανε ο κ. Fleury κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του, στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής του καταστήματος κ. Άγγελος Χατζηθεοδώρου. Την κορδέλα έκοψε ο κ. Στέφανος Μαρινόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι πελάτες των δύο υπερμάρκετ επωφελούνται από την κάρτα πιστότητας Club Carrefour, κερδίζοντας καθημερινά φθηνότερες τιμές για περισσότερα από 1.000 βασικά είδη. Διατίθεται επίσης μία σύγχρονη πιστωτική κάρτα, η Dynamic Visa, της οποίας τα προνόμια απολαμβάνουν πάνω από 110.000 μέλη, στα οποία επιστρέφεται 1%-36% της αξίας των αγορών τους.

Καλή σχολική χρονιά από την CARREFOUR

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου η CARREFOUR κυκλοφόρησε ειδικό φυλλάδιο προσφορών για σχολικά είδη. Το φυλλάδιο περιλάμβανε προσφορές σε μεγάλη γκάμα ειδών –όπως αθλητικά είδη, γραφεία, τσάντες, είδη χαρτοπωλείου κ.ά.– και είχε χρονική διάρκεια από τις 26 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου.