Σε πιστώσεις αξίας 1 δισ. ευρώ σε 200.000 πελάτες και στην έκδοση 150.000 πιστωτικών καρτών προσβλέπει σε βάθος χρόνου πέντε ετών η νεοσυσταθείσα από την Καρφούρ Μαρινόπουλος και τον όμιλο Εμπορική Τράπεζα, Carrefour Credit. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία παροχής πιστώσεων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τη συμμετοχή αλυσίδας του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Carrefour Credit μετέχουν κατά 60% ο όμιλος Καρφούρ Mαρινόπουλος και κατά 40% η Εμπορική Credicom, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας. Οι υπηρεσίες της θα αρχίσουν να προσφέρονται στους καταναλωτές τις επόμενες ημέρες αρχικά από τα καταστήματα Carrefour και σε διάστημα δύο μηνών και από τα Champion και 5′ Μαρινόπουλος.

Η Carrefour Credit θα προσφέρει την πιστωτική κάρτα Simply Visa, που προβλέπει ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά επιτόκια, καθώς και όλα τα χρηματοδοτικά προϊόντα, όπως καταναλωτικά, προσωπικά και στο μέλλον και στεγαστικά δάνεια, αλλά και προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών, καλύπτοντας έτσι πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο… γνωριμίας της Simply Visa είναι 5,9% για συγκέντρωση οφειλών και 15,5% για τις χρεώσεις μέσω της ίδιας της κάρτας, η οποία εμπεριέχει τεχνολογία chip για μεγαλύτερη ασφάλεια συναλλαγών, ενώ πέρα από τα πλεονεκτήματα κάθε πιστωτικής κάρτας Visa, προσφέρει, επιπλέον, προγράμματα πιστότητας, αλλά και επιστροφή μετρητών για αγορές έως και 2% και ανάληψη μετρητών. Σύντομα, θα παρέχει και προσφορές σε δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας από τα καταστήματα της Καρφούρ Μαρινόπουλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, όταν πρόκειται για ποσά έως και 1.500 ευρώ, η έγκριση για την έκδοση και χρέωση της κάρτας θα δίδεται μέσα σε 20 με 30 λεπτά, ενώ για ποσά έως και 15.000 ευρώ, που είναι το ανώτατο όριο πίστωσης , θα απαιτείται η κατάθεση από τον πελάτη σειράς δικαιολογητικών, όπως εξάλλου συμβαίνει και τα τραπεζικά ιδρύματα.

Επέκταση σε Βαλκάνια-Κύπρο

Στο πλαίσιο παρουσίασης της Carrefour Credit στις 5 Δεκεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής, κ. Αντώνης Κροντηράς, προανήγγειλε την επέκταση του μοντέλου αυτού σε χώρες της Βαλκανικής και στην Κύπρο, όπου η οι σχετικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν από κοινού με την Καρφούρ Μαρινόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Jerome Loubere, πρόεδρος του ΔΣ της Carrefour Credit και διευθύνων σύμβουλος της Καρφούρ Μαρινόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη που θα έχει η εταιρεία από τη διάθεση τραπεζικών υπηρεσιών, ενώ τόνισε ότι η συμφωνία αυτή «εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Carrefour για την παροχή στους καταναλωτές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, παράλληλα με τη βασική του δραστηριότητα, με βασικό άξονα ότι ο πελάτης είναι στο επίκεντρο της εμπορικής πολιτικής του».