Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ο γαλλικός όμιλος εγκαινίασε το χιλιοστό κατάστημα convenience του δικτύου του, έχοντας πλέον κάλυψη στο σύνολο της χώρας.

Το κατάστημα λειτουργεί κάτω από το banner Carrefour Contact. Τα καταστήματα αυτού του είδους λειτουργούν από την Carrefour σε κεντρικά σημεία αστικών περιοχών ή στις εισόδους μικρών επαρχιακών πόλεων και χωριών. Προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία γαλλικών προϊόντων, own brand φρέσκα προϊόντα, και είδη παντοπωλείου σε τιμές προσιτές, καθώς και προϊόντα non food.

Είναι σημαντικό πως τα convenience εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα που έχουν να λειτουργούν πέραν του συνηθισμένου ωραρίου των σούπερ μάρκετ (ανοίγουν 8πμ έως 8μμ καθημερινές και την Κυριακή από τις 9πμ). Ο Gerard Dorey, γενικός διευθυντής του δικτύου convenience, δήλωσε σχετικά πως τα εγκαίνια του χιλιοστού καταστήματος αποτελούν απόδειξη της μεγάλης αποδοχής του banner από τους καταναλωτές, ενώ τόνισε πως ειδικά το συγκεκριμένο κατάστημα, που λειτουργεί σε μια απομακρυσμένη από το κέντρο περιοχή των γαλλικών Πυρηναίων, σε ένα μικρό χωριό, φανερώνει την καλή οργάνωση του ομίλου, η οποία του επιτρέπει να εξυπηρετεί όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ επεσήμανε και τη σημασία του καταστήματος για την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών.