Η Carlsberg κατάφερε τελικά να εξαγοράσει την βρετανική εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Britvic, επιτυγχάνοντας συμφωνία ύψους 3,28 δισ. λιρών (4,2 δισ. δολάρια), σύμφωνα με πηγές του Reuters. Η συμφωνία κλείστηκε με την τρίτη βελτιωμένη προσφορά της Carlsberg, η οποία ανήλθε στις 1.290 πένες ανά μετοχή για την Britvic. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Britvic είχε απορρίψει προηγούμενες προσφορές της Carlsberg. Στις 17 Ιουνίου, η βελτιωμένη προσφορά των 1.250 πενών ανά μετοχή απορρίφθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν αρκετά «υποτιμητική».

Η αρχική προσφορά των 1.200 πενών ανά μετοχή στις 6 Ιουνίου είχε επίσης απορριφθεί. Η Carlsberg τόνισε ότι το ενδιαφέρον της για την Britvic είναι σύμφωνο με τη στρατηγική της, και περιλαμβάνει επέκταση πέρα από την μπύρα. Αναφορικά, εμπορικά σήματα όπως τα Somersby και Garage αντιπροσωπεύουν το 2% του όγκου πωλήσεών της. Η Britvic διαθέτει μη αλκοολούχα ποτά σε Βρετανία, Ιρλανδία, Βραζιλία και άλλες διεθνείς αγορές όπως Γαλλία, Μέση Ανατολή και Ασία.

Η νέα Carlsberg Britvic στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σημειώνεται ότι η Carlsberg δήλωσε πως η συμφωνία θα προσφέρει μια σειρά από οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης κόστους και απόδοσης αξίας 100 εκατ. λιρών (128 εκατ. δολαρίων) σε διάστημα 5 ετών, καθώς εκμεταλλεύεται τα κοινά δίκτυα προμηθειών, παραγωγής και διανομής. Ανακοινώνοντας την αποδοχή της τελευταίας προσφοράς της, η Carlsberg είπε ότι σκοπεύει να «επιταχύνει τις εμπορικές επενδύσεις και τις επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού στο Britvic, οδηγώντας τη μελλοντική αναπτυξιακή τροχιά της επιχείρησης». Πρόκειται να δημιουργήσει μια ενιαία εταιρεία ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα ονομάζεται Carlsberg Britvic.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter