Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό προχωρά το εργοστάσιο της – άλλοτε – ηγέτιδας εταιρείας στην ελληνική αγορά ξηρών καρπών «Κων. Καρδασιλάρης και Υιοί Ανώνυμος εμπορική και βιομηχανική εταιρεία ξηρών καρπών», με το διακριτικό τίτλο “Cardico ΑΕ”.

Ειδικότερα, η αγοραία αξία του ακινήτου των εγκαταστάσεων της στο Σχηματάρι, ανέρχεται στα 9.593.000 ευρώ, με την ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού του να ορίζεται ως η 28η Ιουνίου 2024 και ώρα 10.00. Αναφορικά, πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 58.315 τ.μ. που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία, στη θέση «Ραχίλη».

Οι εγκαταστάσεις έχουν συνολική επιφάνεια 26.879 τ.μ.. Επίσης, μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο ακίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι χώροι είναι πλήρως περατωμένοι και λειτουργικοί. Η επιχείρηση, και κατά συνέπεια οι εγκαταστάσεις, παραμένουν ανενεργές για περίπου δέκα έτη και είναι παροπλισμένες, αλλά φυλασσόμενες, προς αποφυγή λεηλατήσεων και φθορών από κλοπές, χωρίς όμως να έχουν αποτραπεί πλήρως τέτοια φαινόμενα.

Οι εγκαταστάσεις είναι κατασκευασμένες με μικρή ευελιξία χρήσεων και είναι διαρρυθμισμένες αποκλειστικά για την προοριζόμενη χρήση, με την εναλλακτική χρήση λειτουργίας του χώρου είτε ως κέντρου διανομής και αποθήκευσης, είτε ως έτερης βιομηχανικής χρήσης να είναι απόμακρη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter