Σε μια συμβολική ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Caffè Vergnano παρουσιάζει στη χώρα το πρόγραμμα Women in Coffee (WIC), εγκαινιάζοντας παράλληλα τη συνεργασία του με το Fairytale Athens, μια επιχείρηση που πρεσβεύει τις αξίες της πρωτοβουλίας αυτής και προωθεί στην πράξη τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα.

To Women in Coffee αποτελεί ένα έργο κοινωνικής ευθύνης, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί η Carolina Vergnano, Διευθύνουσα Σύμβουλος του coffee brand και απόγονος των ιδρυτών της εταιρείας. Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει στο προσκήνιο την αλληλοϋποστήριξη των γυναικών και να διαδώσει το μήνυμα της ισότητας και της συμπερίληψης μέσα από κάθε φλυτζάνι καφέ, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση των γυναικών στην κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία του Caffè Vergnano με το Fairytale, ενισχύεται στην πράξη το πολύτιμο έργο του Women in Coffee για την υποστήριξη μικρών κοινοτήτων από γυναίκες παραγωγούς καφέ, σε συνεργασία με το Διεθνή Συνασπισμό Γυναικών του Καφέ. Συγκεκριμένα, κάθε φλυτζάνι καφέ του Women In Coffee blend καθώς και κάθε αγορά των branded αντικειμένων της πρωτοβουλίας από τα καταστήματα Fairytale σε Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλάνδρι συνεισφέρουν στα έσοδα του προγράμματος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter