Συνεχίζει την παραγωγική της επέκταση η εταιρεία παραγωγής βουβαλίσιου κρέατος Μπόρας. Η εταιρεία επενδύει στον εξοπλισμό της για αύξηση της παραγωγής, με το βλέμμα στα ανοίγματα αγορών στο εξωτερικό που σκοπεύει να επιχειρήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, Ζέλιο Μπόρα. Μέχρι τώρα, ο εκσυγχρονισμός σε μηχανολογικό εξοπλισμό γινόταν κατά κύριο λόγο με ίδια κεφάλαια για την Μπόρας ΟΕ και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις του βουβαλίσιου κρέατος απαιτούσαν συχνές αναβαθμίσεις και συντηρήσεις, αλλά η εταιρεία πρόσφατα εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader/CLLD, μέσω της ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ και στην παρούσα φάση χρησιμοποιεί τις επιδοτήσεις που φτάνουν το 50% για νέα μηχανήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπόρας λειτουργεί από το 1987 και ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με το βουβαλίσιο κρέας στην Ελλάδα, ήδη από το 2001 στη Λιβαδιά Σερρών, κοντά στη λίμνη Κερκίνη, με την επεξεργασία του να έχει ξεκινήσει λίγο αργότερα, το 2009, στο δικό της εργαστήριο. Τα προϊόντα της Μπόρας ΟΕ βρίσκονται σε σημεία Ho.Re.Ca. και σε επίπεδο λιανικής πώλησης, είχαν ξεκινήσει από το ιδιόκτητο κατάστημα της εταιρείας στη Λιβαδειά, από παντοπωλεία και σημεία delicatessen, για να επεκταθούν αργότερα μέσω εμπορικών αντιπροσώπων σε καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ζέλιος Μπόρας, ιδιοκτήτης, Μπόρας

Οι Cash & Carry πωλήσεις, τα σημεία delicatessen και το e-shop που δεν προχώρησε
Σημείο καμπής για την εταιρεία ήταν η δημιουργία του δικού της δικτύου διανομής το 2012, η οποία αφενός της επέτρεψε την είσοδο των προϊόντων της σε περισσότερα σημεία delicatessen στην Αθήνα, αφετέρου αποτέλεσε την αφετηρία για την είσοδο σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος το 2014.

Το 2018, η Μπόρας ΟΕ επεκτάθηκε περισσότερο στο οργανωμένο λιανεμπόριο με την είσοδο στα καταστήματα Σκλαβενίτης. «Η συμφωνία με Βασιλόπουλο και Σκλαβενίτη είναι να βρισκόμαστε στα μεγάλα καταστήματά του και σε εκείνα τα επιλεγμένα που κρίνουν εκείνοι ότι πωλούν πιο εύκολα προϊόντα της κατηγορίας μας, στις γιορτές όμως απλωνόμαστε περισσότερο στο δίκτυο καταστημάτων τους, όπως κρίνουν εκείνοι», εξηγεί στο FOODReporter ο κ. Ζέλιος Μπόρας. Επισημαίνεται ότι από το 2019 τα συσκευασμένα προϊόντα της Μπόρας βρίσκονται και σε όλα τα καταστήματα της Cash & Carry αλυσίδας, The Mart. Σημειώνεται, τέλος, ότι το Vouvali Shop, το e-shop με απευθείας παράδοση στο σπίτι, που είχε αποφασίσει να στήσει η Μπόρας ΟΕ, τελικά εγκαταλείφθηκε ως εγχείρημα, καθώς και η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε αποτρεπτικά ως προς αυτό.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter