Η ιστορία της οικογένειας Παπαδοπούλου, που έφθασε πριν 100 χρόνια στον Πειραιά από την Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας καμπάνιας της Ε. Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ. Η οικογένεια έφερε μαζί της στην Ελλάδα μια συνταγή που γρήγορα κατέκτησε, ως βιομηχανικό πλέον προϊόν, τους Έλληνες καταναλωτές και όχι μόνο.

Στη σχετική τηλεοπτική ταινία συναντάμε την οικογένεια Παπαδοπούλου που μεταφέρει στις αποσκευές της το μπισκότο, άγνωστο τότε ως προϊόν στην Ελλάδα. Η πράξη του μοιράσματος των μπισκότων με την οικογένεια Ζέκερη επανέρχεται ως μνήμη στη γυναίκα που αναρωτιέται τι απέγιναν οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράστηκε την εμπειρία ενός επώδυνου ταξιδιού, αλλά και των ονείρων για μια νέα ζωή.

Όπως δηλώνει η εταιρεία, για το γύρισμα της ταινίας απαιτήθηκαν τρεις μήνες προετοιμασίας, τέσσερις ημέρες γυρισμάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Αττική, 42 ηθοποιοί, που ενσάρκωσαν βασικούς ρόλους και ακόμη 100 για τους δευτερεύοντες. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν 200 επιλεγμένα κοστούμια, πέντε βεστιάρια και απαιτήθηκαν τέσσερις ημέρες για τη δοκιμή των ρούχων. Ο απολογισμός ολοκληρώνεται με την αναφορά σε περίπου 2,5 τόνους υλικά, κάτι λιγότερο από 1.000τμ τελάρα και τέσσερα μεγάλα φορτηγά με έπιπλα.

Η εταιρεία δεν παραλείπει να αναφέρει και «μία μεγάλη ομάδα συντελεστών που δούλεψε με όλη της την ψυχή». Παράλληλα, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα, οργανώθηκε η έκθεση «Παπαδοπούλου 100 – Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). H έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο πλούσιο περιεχόμενο του Ιστορικού της Αρχείου, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά.