Στις αρχές Ιουνίου η Carrefour Italia λάνσαρε τη γωνιά βιολογικών προϊόντων στο υπέρ μάρκετ που λειτουργεί στο Carugate, στο Μιλάνο, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που ίσως επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα.

Η γωνιά πώλησης βιολογικών προϊόντων καλύπτει χώρο 115τμ, παρουσιάζει στο κοινό πάνω από 1.500 κωδικούς με πιστοποίηση για τον βιολογικό τρόπο παραγωγής τους, στους οποίους περιλαμβάνονται φρέσκα και τυποποιημένα προϊόντα, καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής με οικολογικό προφίλ, βαμβακερά υφάσματα, αλλά και βιβλία σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία.

Η πρωτοβουλία της Carrefour εντάσσεται στον γενικότερο στρατηγικό της στόχο στον τομέα των τροφίμων, που αφορά την προώθηση μιας πιο υγιεινής διατροφής, σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας. Σύμφωνα με τον εμπορικό της διευθυντή, Roberto Simonetto, η Carrefour Italia έχει στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αγορά εξειδικευμένων βιολογικών προϊόντων και έχει πλάνο να ανασχεδιάσει τη γκάμα των οργανικών προϊόντων που διαθέτει, έως το 2022.