Η Metro ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό της στην κυπριακή αγορά, μέσω της ίδρυσης της θυγατρικής της εταιρείας Mcc Best Value Ltd, με την οποία εισάγει στην Κύπρο ένα μοντέλο χονδρικής πώλησης για επαγγελματίες στα πρότυπα των Metro Cash & Carry, εγκαινιάζοντας το πρώτο της κατάστημα, επωνυμίας «Best Value για επαγγελματίες», έως τα τέλη του έτους στη Λεμεσό.

Το κατάστημα, επενδυτικού κόστους 10 εκατ. ευρώ, με χώρους πώλησης 2.500τμ, αποθήκευσης 2.000τμ και προσωπικό 80 ατόμων, θα εξυπηρετεί επαγγελματίες από τους κλάδους της μεταπώλησης, της μαζικής εστίασης και του Ho.Re.Ca. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η περιοχή της Λεμεσού επιλέχθηκε στρατηγικά, καθώς είναι σημαντικό τουριστικό κέντρο έντονης εμπορικής δραστηριότητας. Πρόκειται για την πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της Metro εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα, το eshop.mymarket.gr των My market, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο με πλήρη κάλυψη σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, επέκτεινε από τις 8 Απριλίου τη δράση ολοκληρωμένης κάλυψης των πελατών του, με παραδόσεις φρέσκων ειδών και προϊόντων κοπής, σε Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο.

Σημειώνουμε επίσης την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας της Metro με τη Schneider Electric, που ειδικεύεται στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού. Οι νέοι άξονες της συνεργασίας τους περιλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής ανάλυσης δεδομένων με Artificial Intelligent αλγόριθμους, την αναβάθμιση των ενεργειακών λογισμικών PME, την εισαγωγή φίλτρων αρμονικών παραμορφώσεων, πεδίων αντιστάθμισης πυκνωτικών διατάξεων, μετασχηματιστών ελαίου, νέων μετρητικών συσκευών Powertag για την κάλυψη επικεντρωμένων καταναλώσεων, τη συμμετοχή σε μελέτες στον τομέα της βέλτιστης λειτουργίας των ψυγείων κ.ά.