Σταθερά «επεκτατική» πολιτική στα Σκόπια και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων εφαρμόζει ο όμιλος Βερόπουλος, ο οποίος τον ερχόμενο Δεκέμβριο προγραμματίζει τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος στη Σερβία και τον Ιούνιο του πέμπτου Vero στα Σκόπια, παρά το εύθραυστο πολιτικό σκηνικό.

Σταθερά “επεκτατική” πολιτική στα Σκόπια και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων εφαρμόζει ο όμιλος Βερόπουλος, ο οποίος τον ερχόμενο Δεκέμβριο προγραμματίζει τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος στη Σερβία και τον Ιούνιο του πέμπτου Vero στα Σκόπια, παρά το εύθραυστο πολιτικό σκηνικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του “σελφ σέρβις”, έδρα του καταστήματος στη Σερβία θα είναι το Βελιγράδι, όπου η Βερόπουλος προετοιμάζει χώρους πωλήσεων συνολικής έκτασης 6.370 τ.μ., οι οποίοι ουσιαστικά θα αποτελέσουν ένα σύγχρονο πολυκατάστημα. Η επένδυση θα είναι της τάξης των 1,5 δισ. δραχμών, ενώ τα στελέχη της αλυσίδας θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία της εν λόγω μονάδας για έξι περίπου μήνες, πριν προχωρήσουν στη δημιουργία του δεύτερου καταστήματος στην ίδια χώρα.

Στα Σκόπια

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Βερόπουλο, η διοίκηση του ομίλου έχει αποφασίσει να συνεχίσει την επεκτατική της πολιτική και στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων, παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα στο Τέτοβο, όπου οι εχθροπραξίες μεταξύ των αλβανοφώνων και σκοπιανών προκάλεσαν αναταραχή και στο επιχειρηματικό σκηνικό, η τοπική μονάδα αντιμετώπισε προβλήματα στη λειτουργία της, χάνοντας σημαντικό κομμάτι των ημερήσιων πωλήσεών της, οι οποίες περιορίσθηκαν κατά 75%.

Ο κ. Βερόπουλος, περιγράφοντας τα τελευταία γεγονότα στο Τέτοβο ανέφερε χαρακτηριστικά στο “σελφ σέρβις” ότι η κατάσταση σε ορισμένες φάσεις ήταν ιδιαίτερα “άγρια”, όμως το κατάστημα της Vero δεν έπαψε να λειτουργεί ούτε μια στιγμή, αποδεικνύοντας ότι ο όμιλος έλαβε μια επενδυτική απόφαση υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου, την οποία υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει χωρίς διακοπή. Σχολιάζοντας το θέμα των πωλήσεων τόνισε ότι ο τζίρος του καταστήματος δεν υπέστη… καθίζηση μόνο από τις εχθροπραξίες, αλλά και από την ισχυρή αστυνόμευση και τους ελέγχους που διενεργούνται στην κυκλοφορία των πολιτών.

Τέλος, παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα, τον ερχόμενο Ιούνιο η Vero θα εγκαινιάσει μια ακόμη μονάδα, αυτή τη φορά στο κέντρο των Σκοπίων, για την οποία θα επενδυθούν περί τα 300 εκατ. δραχμές. Το κατάστημα θα λειτουργήσει σε ενοικιαζόμενο χώρο, 650 τ.μ. και σε αυτό θα απασχοληθούν 35 υπάλληλοι.

Στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, παράλληλα με τις προαναφερόμενες επενδυτικές πρωτοβουλίες, η Βερόπουλος φέτος σχεδιάζει τη δημιουργία έξι νέων εμπορικών μονάδων, οι οποίες θα ενισχύσουν το δίκτυο πωλήσεων που διαθέτει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ομίλου, τα νέα καταστήματα, τα οποία θα στοιχίσουν περί τα 4 δισ. δραχμές, θα έχουν τις έδρες τους:

  • Στη Λούτσα, όπου θα λειτουργήσει ιδιόκτητη μονάδα 1.600 τ.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, όπου θα δημιουργηθούν δύο ιδιόκτητα καταστήματα. Το ένα θα είναι 950 τ.μ. και θα βρίσκεται στην περιοχή Εύοσμος και το δεύτερο 960 τ.μ. και θα βρίσκεται στο Κορδελιό.
  • Στη Δραπετσώνα, όπου η αλυσίδα αγόρασε κτίριο 1.000 τ.μ.
  • Στη Ναύπακτο, όπου η Βερόπουλος θα λειτουργήσει τη μονάδα της σε ενοικιαζόμενο χώρο 1.100 τ.μ.
  • Στο Μοσχάτο, όπου το κατάστημα θα είναι και πάλι ιδιόκτητο και θα έχει έκταση 900 τ.μ.