Το όνειρό του να εντάξει περισσότερα brands του συνολικού portfolio της Bel World και στην αγορά της Ελλάδας, τόσο σε σημεία εστίασης, όσο και στα σούπερ μάρκετ, αποκάλυψε στο FOODReporter ο γενικός διευθυντής της Bel Hellas, Μπενζεμάν Μπρετόν.

«Έχουμε φθάσει στο σημείο όταν αναφέρουμε το brand Kiri στην Ιαπωνία να πηγαίνει κατευθείαν το μυαλό του καταναλωτή στο τσιζκέικ», εξηγεί ο κ. Μπρετόν. Το τυρί Kiri είναι ένα πολύ δημοφιλές προϊόν της παγκόσμιας φίρμας της Bel, όμως στην Ελλάδα κυκλοφορούν μόνο τα Babybel, σε στρογγυλές μπουκίτσες τυριού και σε φέτες τυρί και το La Vache qui rit, σε φέτες τυριού, σε τυρί άλλειμμα, σε τριγωνάκια τετηγμένου τυριού και εσχάτως, σε τετραγωνάκια.

Οι επαγγελματικές συσκευασίες της Bel Hellas στη χονδρική και το deal με την εταιρεία Διανομές HORECA
Το μεγάλο τετράγωνο τετηγμένο τυρί La Vache qui Rit αποτελεί επαγγελματική συσκευασία για σημεία Ho.Re.Ca. και βρίσκεται στο σχετικό κωδικολόγιο που εκπόνησε η Bel Hellas για την επέκτασή της στη χονδρική αγορά και στη μαζική εστίαση. Η Bel Hellas είχε ήδη συμφωνία για τις επαγγελματικές συσκευασίες με τα The Mart και τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε τη διανομή σε σημεία χονδρικής, μετά την επισημοποίηση της απόφασης της εταιρείας να αναζητήσει πωλήσεις στο κανάλι της εστίασης.

Η διανομή για επαγγελματικούς χώρους, σημεία εστίασης και κουζίνες πήρε ακόμη μεγαλύτερη, μέσω της συμφωνίας διανομής των επαγγελματικών συσκευασιών μέσω της εταιρείας Διανομεύς που έχει έδρα στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Οι επαγγελματικές συσκευασίες περιλαμβάνουν και μεγάλες συσκευασίες La Vache qui Rit σε άλλειμμα, φέτες τσένταρ για σάντουιτς ή άλλη χρήση και τα δημοφιλή τυράκια Babybel, που προσιδιάζουν σε χρησιμοποίησή τους από μικρά σημεία γρήγορου φαγητού, ταχυφαγεία, αλλά και στην υποκατηγορία της σίτισης σε ξενοδοχεία και σε άλλα καταλύματα. Η συνεργασία της Bel Hellas με τη Διανομεύς ξεκίνησε με την έλευση του Φεβρουαρίου 2023.

«Στόχος να βρισκόμαστε εκεί όπου θα μας αναζητήσει ο καταναλωτής»
«Γνωρίζουμε ότι περίπου 40 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο και ήταν κρίμα να συνεχίζουμε να παραμένουμε εκτός από την αγορά της εστίασης, όταν τα προϊόντα μας διατηρούν παγκόσμια φήμη και είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμα από τους τουρίστες», είπε ο κ. Μπρετόν και πρόσθεσε ακόμη: «Στόχος της Bel World είναι να βρισκόμαστε σε κάθε χώρα εκεί όπου θα μας αναζητήσουν οι καταναλωτές. Ο τουρισμός είναι πελάτης της εστίασης σε μεγάλο βαθμό και η είσοδός μας και σ’ αυτό το κανάλι θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι κάτι στο οποίο στόχευα από την αρχή των τριών χρόνων που βρίσκομαι στην Ελλάδα για την Bel Hellas».

H Bel Hellas βρέθηκε στην έκθεση HORECA 2023 με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών χονδρικής για τα επαγγελματικά της προϊόντα, αλλά και για να ανοίξει την επιπλέον… πόρτα της απευθείας B2B συνεργασίας με εστιάτορες και άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter