Με πυλώνες την καινοτομία, την ποιότητα, την ελληνικότητα και την αξία στον καταναλωτή, η Μπαρμπα Στάθης αντιστέκεται στην κρίση και αυξάνει τους όγκους των πωλήσεών της, παρότι η αγορά της κατηγορίας της κινείται πτωτικά κατά 1,5% σε όγκο και 10% σε αξία για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, τόνισε ο κ. Αντ. Μαυριδόγλου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο πλαίσιο εκδήλωσης-παρουσίασης των δραστηριοτήτων της, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 Όπως εξήγησε, η εταιρεία, διαθέτοντας ήδη περισσότερους από 100 κωδικούς, υλοποιεί την τελευταία τριετία έντονη πολιτική προσφορών, με σκοπό τη μείωση των τιμών λιανικής, σε τρεις άξονες: Επιπλέον προϊόν +20% στα κύρια προϊόντα, μειώσεις τιμών από 16%  έως 35% ανά συσκευασία σε έναν σημαντικό αριθμό των προϊόντων και ανάπτυξη νέων προϊοντικών σειρών, απευθυνόμενη σε μονομελή νοικοκυριά («1 γεύμα με 1 ευρώ»). Η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα και διαφοροποιημένα προϊόντα, όπως τα «Ας μαγειρέψουμε –ελληνικές συνταγές για λαδερά & όσπρια», τα βιολογικής καλλιέργειας καρότα και μπρόκολα, τα νέων καλλιεργειών ελληνικά χόρτα και ραδίκια, τις λαχανομπουκιές, τα μείγματα ρυζιού με λαχανικά, τα έτοιμα φαγητά από την ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα λαχανικά τέταρτης γενιάς, τις έτοιμες σαλάτες και τα μυρωδικά.

Στο πλαίσιο αυτή, την τελευταία τριετία πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ – 2,5 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν πέρυσι και φέτος αποκλειστικά για την αναβάθμιση του εργοστασίου της στην Σίνδο. «Δεν ψάχνουμε για φορολογικούς παραδείσους, δεν κοιτάμε προς το Λουξεμβούργο ούτε προς την Ελβετία ή το Λιχτενστάιν ή τις Κανάριες Νήσους. Δεν βγάζουμε εργοστάσια εκτός Ελλάδας. Μένουμε και πληρώνουμε τους φόρους μας εδώ», τόνισε στην εκδήλωση, δημιουργώντας αίσθηση, ο κ. Ι. Αρτινός, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της MIG και διευθύνων σύμβουλος της Vivartia. Εξάλλου, όπως τονίστηκε, η εταιρεία εμφανίζει αυξανόμενη ζήτηση εκ μέρους Ελλήνων γεωργών για συνεργασία μαζί της στη βάση της συμβολαιακής καλλιέργειας, η οποία σημειώνουμε πως πληροί τους κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής για τη βέλτιστη Ποιότητα & Ασφάλεια και την Αειφορία, ενώ εντάσσεται στα Πρότυπα Ποιότητας & Ασφάλειας EN SIO 9001/2008 & EN ISO 22000/2005.