Πολιτική ταχύτατης επέκτασης ακολουθεί φέτος ο όμιλος Βερόπουλος, υλοποιώντας πλάνο υψηλών επενδύσεων, με νέες μονάδες εντός και εκτός συνόρων, και το σημαντικότερο, με επιθετικές κινήσεις, δηλαδή με εξαγορές τοπικών «παικτών» για την τόνωση της παρουσίας του στο τμήμα της χώρας που εκτείνεται βόρεια της πρωτεύουσας. Ήδη από πρώτο δίμηνο του έτους η εταιρεία έδειξε τις προθέσεις της φέτος να διεκδικήσει "πόντους" έναντι των ανταγωνιστών της.

Η πρώτη στρατηγική κίνησή της έγινε με την εξαγορά τεσσάρων καταστημάτων της Μπαλλής, στην Κεντρική Ελλάδα -το ένα από τα καταστήματα αυτά εξαγοράσθηκε τον Ιανουάριο και τα υπόλοιπα τρία τον Φεβρουάριο. Η σχετική συμφωνία αφορά σε ένα σούπερ μάρκετ με έδρα τον Παλαμά, ένα με έδρα την πόλη της Καρδίτσας και δύο των Τρικάλων. Οι εν λόγω μονάδες, που από κοινού πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, μετά την εξαγορά τους έκλεισαν προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργήσουν στα πρότυπα της Αφοί Βερόπουλοι.

Όμως η διοίκηση της αλυσίδας, φέρεται κατά πληροφορίες να συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές και με άλλους τοπικούς «παίκτες», ώστε μέσα στον χρόνο, ενδεχομένως πριν το καλοκαίρι, να προβεί και σε μια δεύτερη εξαγορά, αυτή τη φορά μεγαλύτερου… βεληνεκούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο στόχαστρό της έχει τεθεί τοπική αλυσίδα με ισχυρή παρουσία στην περιοχή της και με διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων, που αριθμεί περισσότερα από 15 σημεία πώλησης. Οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις τους ήδη από τον Φεβρουάριο. Για το θέμα, πάντως, η διοίκηση της Αφοί Βερόπουλοι δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα.