Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στον Πολυχώρο ΧΕΙΡΩΝΑ, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Bakery Awards 24 και των Pastry Awards 24. Τα Bakery Awards 2024 είναι τα βραβεία που διοργανώθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και την βιομηχανία που σχετίζονται με την αρτοποιία. Tα Pastry Awards 2024 είναι τα βραβεία που για δεύτερη διαδοχική χρονιά διοργανώθηκαν παράλληλα με τα Bakery Awards από την BOUSSIAS events, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και τη βιομηχανία που σχετίζονται με την ζαχαροπλαστική.

Περισσότερα από 120 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που διαθέτουν φούρνους και καταστήματα ζαχαροπλαστικής, που παράγουν προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και επίσης που παρέχουν υπηρεσίες packaging – logistics αντίστοιχων προϊόντων και έχουν να επιδείξουν πρωτοποριακές – καινοτόμες πρακτικές τα τελευταία χρόνια.

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν
Συνολικά, διακρίθηκαν 19 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 2Ε Αρτοποιείο ΤΗΝΟΣ, Cretan Bakery Perrakis S.A., DELIFRANCE HELLAS, Galvas S.A, Lidl Hellas, LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε., MON KOOLOOR, Peace n Cake, SWEETBAY ΙΚΕ, Tasty Brands, VRAYKOS BULK HANDLING SYSTEMS, Ζαχαροπλαστεία Papliber, Ιωνική Σφολιάτα Α.Ε., ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ, ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, Πίτες Castello & Grivas D. Group και ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε..

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε. στην κατηγορία Άλευρα, τα Ζαχαροπλαστεία Papliber στην κατηγορία Υπηρεσίες catering και η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε. στην κατηγορία Βιομηχανία Αρτοποιίας / Brand.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η DELIFRANCE HELLAS αναδείχθηκε Bakery & Pastry Company of The Year, η MON KOOLOOR αναδείχθηκε Bakery Brand of the Year, και η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε. αναδείχθηκε Pastry & Bakery Supplier of the Year.

Bakery & Pastry Company Of the Year: Delifrance Hellas

Οι δηλώσεις των βραβευθέντων
Ε. Τσαλπατούρου, Marketing Manager, Délifrance Hellas (Bakery & Pastry Company of the Year)
«Με τις ρίζες μας να βρίσκονται στο έδαφος, στα σιτηρά και στη γαλλική τεχνογνωσία αρτοποιίας, εμείς στη Delifrance, είμαστε περήφανοι που βραβευτήκαμε ως BAKERY & PASTRY COMPANY OF THE YEAR, στα Bakery & Pastry Awards 2024.

Τα καινοτόμα προϊόντα μας, με την ανώτερη ποιότητα πρώτων υλών όπως και οι δράσεις μας, απέσπασαν 5 Χρυσά και ένα Ασημένιο Βραβεία σε διάφορες κατηγορίες, δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας.

Πιστοί στη φιλοσοφία μας για ένα μέλλον βιώσιμο με διατήρηση της βιοποικιλότητας, παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, ενεργειακή μετάβαση και μετασχηματισμό των γεωργικών και παραγωγικών μοντέλων, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Delifrance, ως εταιρεία τροφίμων, έχει να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας, που μαζί τους καθημερινά μεγαλώνουμε και μοιραζόμαστε αυτούς τους στόχους μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, μαζί με την αγάπη μας για την αρτοποιία και την καινοτομία στα προϊόντα μας.

Με σεβασμό στην παραδοσιακή τεχνογνωσία, καθημερινά ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην αρτοποιία. Υπεύθυνα, Δημιουργικά, Νόστιμα!».

Δημήτρης Γκουτσίδης, Commercial Director, MON KOLOOR (Bakery Brand of the Year)
«Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας Mon Kooloor, θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά και την υπερηφάνεια μας για όλες αυτές τις σημαντικές βραβεύσεις: 3 χρυσά βραβεία, 3 ασημένια βραβεία και την κορυφαία διάκριση του Bakery of the Year. H νέα εποχή της MON KOOOLOOR έχει ήδη σηματοδοτήσει την απαρχή μιας πορείας γεμάτης καινοτομία, τεχνογνωσία και σύγχρονη επικοινωνία.

Αυτές οι διακρίσεις αποτελούν απόδειξη της δέσμευσής μας για αριστεία, χαρακτηριστικό στοιχείο του brand μας. Η προτίμηση του κόσμου και η εμπιστοσύνη του είναι για μας η μεγαλύτερη αναγνώριση. Κάθε βραβείο αντικατοπτρίζει την αφοσίωση, τη γνώση και την εμπειρία της ομάδας αλλά και το μεράκι που βάζουμε σε κάθε μας προσπάθεια. Είμαστε δίπλα στους franchisee μας, είμαστε δίπλα στους πελάτες μας, είμαστε δίπλα στους εργαζομένους μας. Επικροτούμε την καινοτομία και εξελισσόμαστε συνεχώς μέσα από τα φρεσκοψημένα προϊόντα μας και τη δύναμη του brand μας».

Σταμάτης Καρυώτης, Διευθυντής Παραγωγής, Χωριάτικη Ζύμη ΑΕ (Bakery & Pastry Supplier of the Year)
«Μας γεμίζει με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια το γεγονός πως για 2η συνεχόμενη χρονιά παραλαμβάνουμε το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, αυτό του bakery & pastry supplier of the year.

Η εν λόγω διάκριση αποτελεί επιβράβευση της καθημερινής προσπάθειας των 250 ανθρώπων της ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΖΥΜΗΣ που δημιουργούν μια αλυσίδα από την παραλαβή των α υλών μέχρι την παράδοση των προϊόντων μας στους 2.500 και πλέον συνεργάτες μας και είναι ιδιαίτερα τιμητική καθώς η αναγνώριση προέρχεται από ανθρώπους του χώρου οι οποίοι ξεχώρισαν τη ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ μεταξύ εταιρειών που έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτα επιτεύγματα!

Ο καθημερινός αγώνας όλων μας και η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε είναι η μεγαλύτερη εγγύηση πως στην Ελλάδα το “γρήγορο φαγητό” δε θα γίνει ποτέ “πρόχειρο φαγητό” και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους μας αλλά και σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας, προσφέροντάς τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά όχι μόνο με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας και την ανάπτυξη νέων κάθε χρόνο αλλά και μέσω της συνεχούς υποστήριξής τους σε ζητήματα που τους απασχολούν, από το στήσιμο βιτρίνας και ιδέες food styling μέχρι σεμινάρια για τη σωστή διαχείριση των προϊόντων μας και τρόπους εύρεσης, διατήρησης και ανάπτυξης των εργαζομένων τους.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη μου, να μην κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στη διοίκηση της ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΖΥΜΗΣ, η οποία στο δικό μας μικρόκοσμο δημιουργεί τις συνθήκες που μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε τις ιδέες και τις δεξιότητες μας, να μεγαλώνουμε και εμείς μαζί της και όλοι μαζί να αυξάνουμε τα μεγέθη της. Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της εταιρείας, σας ευχαριστούμε!».

Αλέξανδρος Παπαλυμπέρης, Founder, Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία Papliber (Platinum βραβείο στην κατηγορία Υπηρεσίες catering
«Ευχαριστούμε πολύ τα βραβεία BOUSSIAS και την κριτική επιτροπή που μας δίνουν την δυνατότητα μέσα από αυτή την διάκριση τα ζαχαροπλαστεία PAPLIBER να φανεί η δουλειά μας και το μεράκι που έχουμε για αυτό που αγαπάμε εδώ και πενήντα χρόνια. Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το βραβείο αυτό έχει να κάνει για την συλλογική συνεισφορά πολλών ατόμων και όχι από ένα άτομο. Το γλυκό σε δεξιώσεις γάμων βαφτίσεων γίνεται πολλά χρόνια αλλά χάρις την καινοτομία μας δημιουργώντας live προφιτερόλ σε μια γαμήλια δεξίωση είναι αυτό που αντιπροσωπεύει όλους μας!».

Ν. Λούλης, πρόεδρος, Loulis Food Ingredients (Platinum βραβείο στην κατηγορία Άλευρα)
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη βράβευσή μας στην κατηγορία «Άλευρα» και ειδικότερα στα Επαγγελματικά Χωριάτικα Άλευρα του brand «Μύλοι Λούλη» στα φετινά Bakery & Pastry Awards. Υποστηρίζουμε πάντα τέτοιου είδους ενέργειες, που επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τα προϊόντα που προσφέρουν αξία στη διατροφή του καταναλωτή καθημερινά.

Με πάνω από 240 χρόνια ιστορίας και παράδοσης, η Μύλοι Λούλη είναι το Νο 1 brand αλεύρων για τους επαγγελματίες του κλάδου στην Ελλάδα. Με 7 ολοκληρωμένες σειρές αλεύρων Αρτοποιίας, Χωριάτικα, Πολυτελείας, Ευ ζην, Ολικής-Πιτυρούχα, Έξυπνα μείγματα & Σιμιγδάλια και με πάνω από 320 προϊόντα, καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία αρτοποιού και ζαχαροπλάστη.

Τα τελευταία χρόνια, στους τομείς της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής γίνονται σημαντικά βήματα σε επίπεδο νέων προϊόντων αλλά και πρακτικών, και η Loulis Food Ingredients βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες για να στηρίζει και να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια!

Ευχαριστούμε θερμά την διοργανώτρια εταιρεία BOUSSIΑS και φυσικά την ομάδα της Loulis Food Ingredients που φροντίζει πάντα να καινοτομούμε σε όλα τα επίπεδα».

Οι χαιρετισμοί της βραδιάς
Α.Μ. Παπίρη: «Μέρος της διατροφικής κουλτούρας της ελληνικής οικογένειας το ψωμί»
Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα αρτο-ζαχαροπλαστικά σκευάσματα είναι αναπόσπαστα δεμένα με τις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες, την σύγχρονη έκφραση της Ελληνικής διατροφής και έχουν συμβάλει ώστε οι επιχειρήσεις του χώρου να αποκτήσουν πολιτισμική υπόσταση και ιδιαίτερη κοινωνική βαρύτητα. Το 2023 τα ανοικτά μέτωπα της ενέργειας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, ο πληθωρισμός έχουν αναπόφευκτα δυσκολέψει αυτήν την αγορά όπως και όλο το φάσμα της αγοράς τροφίμων. Το ψωμί είναι μέρος της διατροφικής κουλτούρας της Ελληνικής οικογένειας. Το χωριάτικο ψωμί μπορεί να παραμένει ακόμη πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών δείχνει όμως πτωτική τάση ενώ το ψωμί ολικής κατέχει τη δεύτερη θέση σήμερα έχοντας δυναμική ανοδική τάση ενώ τα προζυμωμένια ψωμιά έχουν φθάσει σχεδόν στο 22% της κατανάλωσης κάτι που δείχνει ότι οι καταναλωτές αναζητούν συνεχώς ποιοτικά προϊόντα. Η δημιουργικότητα, η γεύση και οι εναλλακτικές λύσεις όπως χωρίς γλουτένη ή vegan έρχονται να αυξήσουν την εμπειρία του ολοένα πιο απαιτητικού καταναλωτή στην αρτο ζαχαροπλαστική και να ανοίξουν σε εύρος και ποιότητα την γκάμα των προϊόντων».

Ι. Σμαρνάκης: «Δυναμικό παραγωγικό πεδίο η αρτοποιία & ζαχαροπλαστική»
Ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρος Πανελλήνιας ‘Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Τα Bakery Awards και τα Pastry Awards από την BOUSSIAS events, έχουν γίνει πλέον θεσμός που αναδεικνύει την δημιουργία, μέσω καινοτόμων εφαρμογών, ως εκ τούτου συμβάλλει στον υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο προόδου και ευημερίας της κοινωνίας. Αρτοποιία και ζαχαροπλαστική παράγουν καθημερινές απολαύσεις ενώ συγχρόνως τα προϊόντα είναι βασικά στην διατροφή των ανθρώπων. Η μεγάλη διασπορά των σχετικών επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας, συμβάλει σημαντικά στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν και τονώνει σημαντικά την απασχόληση. Η αρτοποιία & ζαχαροπλαστική αποτελεί δυναμικό παραγωγικό πεδίο, με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα για τον τόπο μας. Ειδικά στην πατρίδα μας οι επιλογές μέσω της αξιοποίησης μοναδικών υλικών και τεχνικών, μοιάζουν ατελείωτες. Η συνεχής αναζήτηση φρέσκων ιδεών που θα μετατραπούν σε νέα προϊόντα ικανά να καλύψουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς, είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Μια καθημερινή πρόκληση για ανήσυχους ανθρώπους που αναζητούν καθαρή διέξοδο προς το μέλλον μέσω καινοτόμων δράσεων και επιλογών. Ο τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες εφαρμογής προχωρημένων λύσεων, μπορεί να αξιοποιήσει και να αναδείξει τοπικά υλικά, τεχνικές και διαδικασίες σε περιβάλλον αειφόρου ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας και σεβασμού των δικαιωμάτων των ανθρώπων. Τα συγκεκριμένα βραβεία δημιουργούν ένα μοναδικό πεδίο εναπόθεσης νέων ιδεών και οδηγούν σε δημιουργικό μέλλον τον κλάδο».

Ι. Γλύκος: «Πιο ψηλά κάθε χρόνο ο πήχης»
Ο Ιωάννης Γλύκος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε), μεταξύ άλλων επισήμανε: «Για 3η συνεχόμενη χρονιά τα βραβεία Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας βρίσκονται εδώ. Μια διοργάνωση η οποία τείνει να γίνει θεσμός για τους κλάδους μας. Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από μια μικρή κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου και έτσι ο πήχης ανεβαίνει κάθε χρόνο και πιο ψηλά. Είναι πεποίθησή μου πως ένα βραβείο υποστηρίζει δυναμικά τον βραβευθέντα, του δίνει ώθηση και αναγνωρισιμότητα και διευρύνει την επιχειρηματική του σκέψη».

Ι. Μάνος: «Διακρίσεις μέσα σε περιβάλλον συνεχών επαναλαμβανομένων κρίσεων»
Ο Ιωάννης Μάνος, Γενικός Γραμματέας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Για μια ακόμη χρονιά απονέμονται σήμερα τα βραβεία Bakery και Pastry σε επιχειρήσεις του κλάδου Αρτοποιίας -Ζαχαροπλαστικής που διακρίθηκαν σε επιμέρους τομείς της δραστηριότητας τους. Πιστεύω ότι οι διακρίσεις και βραβεύσεις που ακολουθούν, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους διακριθέντες, διότι οι επιχειρήσεις καταφέρανε και διακρίθηκαν μέσα σε περιβάλλον συνεχών επαναλαμβανομένων κρίσεων (πανδημική, ενεργειακή, πληθωριστική). Επομένως, μαζί με τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων μας προς τις διακριθέντες επιχειρήσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, οφείλουμε μια ξεχωριστή αναφορά και τιμή, στους ανθρώπους που σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και υλοποιούν, αυτές τις επιτυχημένες ενέργειες. Ως εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου της Αθήνας σας ενημερώνω ότι είμαστε στο πλευρό όλων των επιχειρήσεων με εξειδικευμένες δράσεις και πολύπλευρη υποστήριξη στη δημιουργία ενός περισσότερο φιλικού, σύγχρονου και σταθερά αναπτυξιακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Γ. Λιάρος: «Ποιότητα, αριστεία και καινοτομία χαρακτηρίζουν την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα»
Ο Γιάννης Λιάρος, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής (Ε.ΕΠ.Α.Ζ.), ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.ΕΠ.Α.Ζ., του Προέδρου κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και όλων των Μελών, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές των Bakery Awards & Pastry Awards 2024, την BOUSSIAS events, για την επιτυχημένη φετινή διοργάνωση. Η Ε.ΕΠ.Α.Ζ., που σύντομα θα γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια της, καθώς ιδρύθηκε τον Μάιο του 2023, έδωσε την αιγίδα της στη διοργάνωση επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και την βιομηχανία που σχετίζονται με την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική. Ως ισχυρή φωνή για την έκφραση και προβολή των θεμάτων του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, η Ε.ΕΠ.Α.Ζ. στοχεύει να αναδείξει το αρτοποιείο και το ζαχαροπλαστείο ως επιχειρήσεις με πολιτισμική διάσταση και ειδική κοινωνική βαρύτητα στη χώρα μας. O θεσμός των Bakery & Pastry Awards 2024, οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν φέτος, αλλά και η συνολική, καθημερινή εικόνα του κλάδου, δικαιώνουν την επιλογή αυτού του στόχου. Στην Ελλάδα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα, την αριστεία και την καινοτομία που χαρακτηρίζει την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική – τα προϊόντα, τα καταστήματα, τη βιομηχανία. Και παρά τα ουκ ολίγα προβλήματα που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι του κλάδου, είμαι βέβαιος ότι με συνέπεια, επιμονή και συνεργασία όλων, κάθε επόμενη διοργάνωση των Bakery & Pastry Awards θα αποτυπώνει την πρόοδο και την ανάπτυξη της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής στη χώρα μας».

Π. Μωραΐτης: Αθέατος αλλά ουσιαστικός σύμμαχος ο επαγγελματικός εξοπλισμός
Ο Παναγιώτης Μωραΐτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (Σ.Ε.Ε.Μ.Ε.), ο οποίος μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι και φέτος στα Bakery & Pastry Awards 2024 -μία γιορτή αναγνώρισης κόπων, προσπαθειών και αριστείας των καλύτερων επαγγελματιών του κλάδου. Πάντα πίστευα στην σημασία των βραβείων, καθώς αποτελούν την δική μας ευκαιρία να αναδείξουμε και να αναγνωρίσουμε την υψηλή ποιότητα και την επαγγελματική δεξιοτεχνία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας, όπως της αξίζει. Σε αυτήν τη σημαντική εκδήλωση, διαπιστώνουμε τον συναρπαστικό συνδυασμό δύο κόσμων: της δημιουργίας υψηλής αισθητικής, γεύσης και ποιότητας σε προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής, οι οποίοι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της βραδιάς και του επαγγελματικού εξοπλισμού, ο οποίος αποτελεί τον αθέατο αλλά ουσιαστικό σύμμαχο και υποστηρικτή στην καθημερινή λειτουργία της επαγγελματικής κουζίνας. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός, ουσιαστικό κομμάτι αυτής της επαγγελματικής επιτυχίας, αναδεικνύεται ως ο βασικός αρωγός στις καθημερινές προσπάθειες του σύγχρονου επαγγελματία, προσδίδοντας την ζωή στις δημιουργικές του ιδέες και επιτρέποντας σε σεφ και ζαχαροπλάστες να αναπτύσσουν το ταλέντο τους με τον απόλυτο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Είμαστε εδώ ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης για να τιμήσουμε το έργο των καλύτερων επαγγελματιών και να ενθαρρύνουμε τη συνεχή αναζήτηση τους για αριστεία».

Τα Bakery & Pastry Awards 2024 πραγματοποιήθηκαν υπό τις αιγίδες των: Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής (Ε.ΕΠ.Α.Ζ.), Πανελλήνιας ‘Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.) και Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (Σ.Ε.Ε.Μ.Ε.).

Official Publications: FOOD Reporter και σελφ σέρβις.

Στο site www.pastryandbakeryawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter