Η μάρκα Babylino γεννήθηκε το 1972, δίνοντας το όνομά της στην πρώτη πάνα μιας χρήσεως στην Ελλάδα. Με στόχο τη διευκόλυνση της τότε καταναλώτριας-μητέρας, αλλά και την καλύτερη υγιεινή προστασία του βρέφους, οι πρώτες πάνες Babylino έφεραν μια πραγματική καινοτομία στην ελληνική αγορά, προσφέροντας καλύτερη προστασία αλλά και ασύγκριτη πρακτικότητα.

Σήμερα, το Babylino…
… προτείνει και πάλι, στη σημερινή πλέον μητέρα, έναν μοναδικό σχεδιασμό προϊόντος, με στόχο να καλύψει ακόμη καλύτερα τις σύγχρονες ανάγκες. Η ομάδα προϊοντικού σχεδιασμού της ΜΕΓΑ παρακολουθεί τακτικά μέσω ερευνών τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των μητέρων για την υγιεινή φροντίδα του μωρού τους, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες του ευαίσθητου βρεφικού δέρματος. Έτσι, διέκρινε εγκαίρως την αδιαμφισβήτητη ανάγκη για προστασία χωρίς ερεθισμούς και την τάση για επιλογή υλικών πιο φιλικών προς το δέρμα.

Απάντησε, μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και αυστηρή επιλογή υλικών, με μια μοναδικά ολοκληρωμένη πρόταση φροντίδας, δημιουργώντας μια μοναδική καινοτομία στην ελληνική αγορά: τις Babylinο Sensitive, τις μόνες βρεφικές πάνες που συνδυάζουν και αποδειγμένα υψηλή αποτελεσματικότητα και πιστοποιημένη sensitive φροντίδα για το βρεφικό δέρμα.

  • Αποδειγμένα υψηλή αποτελεσματικότητα: Διαθέτουν ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο κάλυμμα που διαχέει άμεσα την υγρασία, διατηρώντας το βρεφικό δέρμα στεγνό, ενώ ο ενισχυμένος πυρήνας τους συγκρατεί αποτελεσματικά την υγρασία στο εσωτερικό. Χάρη στον ειδικό αυτό σχεδιασμό τους, οι πάνες Babylino Sensitive κατατάσσονται πανευρωπαϊκά στο CLASS A των βρεφικών πανών (η υψηλότερη ποιοτική κλάση).
  • Πιστοποιημένη sensitive φροντίδα: Οι πάνες Babylino Sensitive είναι οι μόνες με διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex ® Standard 100 για απουσία βλαβερών ουσιών. Επιπλέον, είναι οι μόνες με εκχύλισμα χαμομηλιού, για περισσότερη καταπραϋντική φροντίδα στο βρεφικό δέρμα. Δερματολογικά ελεγμένες σε διεθνούς φήμης δερματολογικό ινστιτούτο της Γερμανίας, υπό την επίβλεψη παιδιάτρου, συνιστώνται επίσης από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας.
  • Με έμπνευση από τη φύση και σεβασμό στο περιβάλλον: Οι νέες πάνες Babylino Sensitive διαθέτουν σχέδια που είναι εμπνευσμένα από τη φύση και τυπωμένα με μη αζωτούχα χρώματα, απολύτως ασφαλή για το μωρό. Επιπλέον, είναι συσκευασμένες σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Πάντα κοντά στο μωρό, τη μητέρα και τις ανάγκες τους, η μάρκα Babylino εξελίσσει τον σχεδιασμό της, ενσωματώνει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά δεν σταματά μόνο εκεί. Προχωρά ένα βήμα παραπέρα από τις κοινές πάνες, προσφέροντας όχι μόνο απορροφητικότητα, αλλά ολοκληρωμένη sensitive φροντίδα, με σεβασμό στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού.

Βρεφικές Πάνες: Η κατηγορία
Συνολικά στο διάστημα Ιαν.-Αύγ. 2013, η κατηγορία της βρεφικής ανοιχτής πάνας παρουσιάζει αύξηση σε όγκο (+5,6%) και μείωση σε αξία (-9,1%). Βασικό αίτιο της τάσης αυτής είναι η αύξηση των price-off προωθητικών ενεργειών και σε συχνότητα αλλά και σε αξία έκπτωσης. Πρόκειται για στρατηγική που έχουν ακολουθήσει όλα τα brands της κατηγορίας. Σε σχέση με τις πάνες-βρακάκια, οι ανοιχτές πάνες καταναλώνονται περισσότερο (σε κάθε 100 πάνες που χρησιμοποιούνται μόνο οι 9 είναι πάνες-βρακάκι). Αυτό συμβαίνει για δυο βασικούς λόγους:

Πρώτον, οι ανοιχτές πάνες χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο μωρό (από τη γέννηση του μωρού και μέχρι τη διακοπή χρήσης πάνας), σε αντίθεση με τις πάνες-βρακάκι, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε μωρά από 1,5 έτους και πάνω και κυρίως την περίοδο εκμάθησης τουαλέτας. Δεύτερον, έχουν χαμηλότερη τιμή ανά τεμάχιο πάνας, σε σχέση με τις αντίστοιχες πάνες-βρακάκι.

Οι πάνες Babylino Sensitive κατέχουν σήμερα τη δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά με μερίδιο 23%* και κερδίζουν όλο και περισσότερο την προτίμηση των καταναλωτών, επιτυχία που οφείλεται κυρίως στο ότι προσφέρουν πολλά παραπάνω από το βασικό προ-απαιτούμενο μιας βρεφικής πάνας: την απορροφητικότητα. Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητά η Ελληνίδα καταναλώτρια: Αποτελεσματικότητα (απορροφητικότητα), φιλικότητα στο δέρμα, ελληνική προέλευση, συμφέρουσα τιμή.

Babylino Sensitive: Η επιλογή που «πιάνει τόπο»
Χάρη στην εμπιστοσύνη και την προτίμηση των καταναλωτών, το Babylino Sensitive παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεριδίου στην κατηγορία του. Η υποστήριξη αυτή μετατράπηκε σε νέες επενδύσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της παραγωγικής μονάδας, αλλά και σε αύξηση του προσωπικού της εταιρίας ΜΕΓΑ (20% αύξηση στο διάστημα 2008-2013, Σεπτ.). Παράλληλα, το Babylino Sensitive τοποθετήθηκε και σε αγορές του εξωτερικού, με εξαιρετική επιτυχία. Η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ υπόσχεται να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη αγάπη και αφοσίωση, στηρίζοντας πάντα την Ελλάδα.

ΜΕΓΑ: Καθημερινή υγιεινή, με ελληνική φροντίδα
Η ΜΕΓΑ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη, με παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες. Αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη για το λιανεμπόριο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού αναζητά πάντα τη βέλτιστη πρόταση: την άριστη ποιότητα, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, το πιο φιλικό για το δέρμα υλικό, την καινοτομία που θα της επιτρέψει να προσφέρει ακόμη καλύτερα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Γι΄αυτό, χαίρει της εμπιστοσύνης ελληνικών και ξένων αλυσίδων, τόσο για τα επώνυμα προϊόντα της, όσο και για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Η ΜΕΓΑ, με αγαπημένες μάρκες όπως EveryDay, Babylino, Sani, PomPon, BabyCare, βαμβάκι ΜΕΓΑ, Wet Hankies, Tipers κ.ά. κατέχει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση σε όλες τις κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται, με μερίδια που αγγίζουν έως και το 75%, ανάλογα την προϊοντική κατηγορία, επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση της ποιότητας και της καινοτομίας των προϊόντων της.

Τέλος, η ΜΕΓΑ βραβεύτηκε πρόσφατα ως 1 από τις 10 καλύτερες εταιρίες στην Ευρώπη, στον τομέα εξαγωγών, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση «Ruban d’Honneur». Ανάμεσα σε 15.000 επιχειρήσεις που διαγωνίστηκαν στα European Business Awards, η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ ξεχώρισε για τις άριστες επιχειρηματικές επιδόσεις της, την επιχειρηματική ηθική, την καινοτομία και την επίτευξη σημαντικής αύξησης των εξαγωγών της.